PDA

View Full Version : Vista, LAN Transfers, and Audio


Phyre
10-22-07, 11:01 AM
I know this is somewhere on the forums, but I can't seem to find it yet.

There is a known issue with file transfer speeds and playing multimedia at the same time. It was basically done to help with sound/video quality while transferring over a network. The problem was the consideration of only single core, slow processors and less beefy machines.

http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=724

Original 2CPU thread.

http://forums.2cpu.com/showthread.php?t=83112

evilghost
10-22-07, 11:17 AM
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=96967&highlight=MMCSS

Phyre
10-22-07, 11:45 AM
Thanks, eg. I hate posting from work; no time for proper searches. >.<

evilghost
10-22-07, 11:47 AM
No problem man, I had to hit Google to remember the acronym they called the scheduler.

conroejoe
10-22-07, 12:59 PM
Unfortunately that still doesn't do it. I cannot get network transfers to work for **** working Vista to XP. The same machine with vista dual boots to XP and I can move files like nothing. There is a problem with Vista and gigabit networks - it just doesn't work.

Tried other drivers, different switches, disabled half my services and tried every suggestion I could when googling. The switch is even lit indicating gigabit but it's still a snails crawl next to XP. Now, I've read that Vista to Vista there is no problem. Sorry MS, I don't feel I have to run 2 Vista machines just to get networking to work right... I'd rather run XP on both of them and you can take your Vista and choke on it.

Dragunov
10-22-07, 01:50 PM
I thought they are busy with a fix for this, their audio/networking problem

We gonna see this fix in SP1 or something?

nekrosoft13
10-22-07, 02:09 PM
I thought they are busy with a fix for this, their audio/networking problem

We gonna see this fix in SP1 or something?

yes, supposed to be out in SP1.

Anyone played with server 2008 RC0 to see if this has been resolved?

Dragunov
10-22-07, 04:18 PM
I hope this is true, cause when I play music too long in WMP together with surfing the web and using Messenger, WMP crashes together with the OS

conroejoe
10-22-07, 05:14 PM
yes, supposed to be out in SP1.

Anyone played with server 2008 RC0 to see if this has been resolved?


I'm using latest SP1 beta, still a problem. MS isn't going to fix this.

Dragunov
10-22-07, 06:30 PM
A pity!!!!