PDA

View Full Version : Crysis Single Player Demo Feedback Thread


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

toxikneedle
10-27-07, 12:50 PM
My game ran fine all the way through but then when I got to the last scene with the frozen boat it dropped to like 5 fps? Nicely optimized crytek....

pg_ice
10-27-07, 12:51 PM
Vista 64 - DX10
1280x1024, No AA/AF, everything Medium except Textures:Very High & Water: Very High

CPU
Min FPS: 45.37 , Max FPS: 80.67

GPU
Min FPS: 46.57 , Max FPS: 89.36

nice FPS!
but whats the deal,is Vista 64 faster than Vista 32?

guitarfreak911
10-27-07, 12:57 PM
Vista 64 - DX10
1280x1024, No AA/AF, everything Medium except Textures:Very High & Water: Very High

CPU
Min FPS: 45.37 , Max FPS: 80.67

GPU
Min FPS: 46.57 , Max FPS: 89.36

thats weird, i saw some other guy with almost the exact same specs as you, and used the exact same graphics settings on vista 64 bit and only got 30 fps

Kain
10-27-07, 01:01 PM
Werd, those are some crazy high fps.

CaptNKILL
10-27-07, 01:08 PM
WOW...

I just spent 2 hours fixing the new nvidia beta drivers so they could run at 1280x960, and now I find out the demo doesn't even work.

It just stops while playing the intro videos...

Nice job nvidia, crytek and EA... really guys... :clap:

oneils
10-27-07, 01:09 PM
does anyone else with a similar set up as mine since i canīt choose very high it is grayed for me how come i wonder

See specs in sig. I can choose very high. Does it depen on resolution? I set the resolution to 1600x1200 and was able to put on very high settings. I didin't turn AA yet, though.

Edit: Just saw firehawk's reply. I have Vista, so I guess you have XP.

Gaco
10-27-07, 01:10 PM
WOW...

I just spent 2 hours fixing the new nvidia beta drivers so they could run at 1280x960, and now I find out the demo doesn't even work.

It just stops while playing the intro videos...

Nice job nvidia, crytek and EA... really guys... :clap:
Run the 32bit version, 64bit seems broken for everyone (except one or two persons which is pretty miraculous if true) with the new beta drivers.

Anyways how can you spend two hours on changing drivers? :p :lol:

jAkUp
10-27-07, 01:11 PM
WOW...

I just spent 2 hours fixing the new nvidia beta drivers so they could run at 1280x960, and now I find out the demo doesn't even work.

It just stops while playing the intro videos...

Nice job nvidia, crytek and EA... really guys... :clap:


Run the 32 bit version.

Gaco
10-27-07, 01:12 PM
Hey jAkUp I haven't seen your benches or preferred settings yet? ;)

jAkUp
10-27-07, 01:14 PM
Hey jAkUp I haven't seen your benches or preferred settings yet? ;)

Well, I am having some SLI issues so currently I run a single card.

Playing all very high with post processing set to high and shaders set to high, the performance at this level is usually about 25-35fps.

I hope to have some more time with it today so I can tweak it some more :)

GitDat
10-27-07, 01:21 PM
Ugh, I don't know how you guys play sub 40fps. 50-60 is my sweet spot :) As long as the water & textures are cranked all the way up, I set everything else to medium. The rest can wait until the 9 Series.

64-bit works for me too if I add the -DX9 on the shortcut.

guitarfreak911
10-27-07, 01:30 PM
Ugh, I don't know how you guys play sub 40fps. 50-60 is my sweet spot :) As long as the water & textures are cranked all the way up, I set everything else to medium. The rest can wait until the 9 Series.

64-bit works for me too if I add the -DX9 on the shortcut.

how many graphics settings options are there?

Luieburger
10-27-07, 01:32 PM
Wow... I've missed almost 40 pages of posts here over the past 18 hours.

So now that the demo is "official" (at least on crysisdemo.com) are there 2 versions of the demo out?

I heard somewhere that the one we got early yesterday had been out for a long time and wasn't optimized for dual or quad cores (or SLI). Is there a newer one out that IS optimized? I want to use all my cores.

beardstroke
10-27-07, 01:35 PM
Wow... I've missed almost 40 pages of posts here over the past 18 hours.

So now that the demo is "official" (at least on crysisdemo.com) are there 2 versions of the demo out?

I heard somewhere that the one we got early yesterday had been out for a long time and wasn't optimized for dual or quad cores (or SLI). Is there a newer one out that IS optimized? I want to use all my cores.

hmm, me too. Can anyone confirm?

guitarfreak911
10-27-07, 01:37 PM
Wow... I've missed almost 40 pages of posts here over the past 18 hours.

So now that the demo is "official" (at least on crysisdemo.com) are there 2 versions of the demo out?

I heard somewhere that the one we got early yesterday had been out for a long time and wasn't optimized for dual or quad cores (or SLI). Is there a newer one out that IS optimized? I want to use all my cores.

hey, about your processor, wat kind of cpu fan do you have. 2.4 ghz to 3.0 ghz is quite a jump.

Luieburger
10-27-07, 01:43 PM
hey, about your processor, wat kind of cpu fan do you have. 2.4 ghz to 3.0 ghz is quite a jump.

Zalman 9700 all copper 120mm fan.

Really for the core 2 that .6 jump is nothing. It runs at about 30C idle and 40C load (but of course depends heavily on the room temps) when I run it at the usual 3.0ghz. I take it up to 3.8ghz sometimes and it goes to about 36C idle and up to 48C load.

If I run it at stock 2.4ghz then it stays below 30C for pretty much anything.

Keep in mind my case has really good airflow.

jeffmd
10-27-07, 01:43 PM
I just got done spending 3 hours playing this 45 minute demo. ^^ I guess if you knew exactly what to do and where to go, it takes 45 minutes.. but man I was playing cloak and dagger, trying to kill off those annoying perusers. Its almost as if the enemies in the game have no more time on their hands then to hunt me down. ^^ And they dont reset! Unless designed to defend, they will constantly hunt you down based on last point of contact. Course this is also good since you can now setup diversions and then infiltrate a base with a silencer and minimal resistance (provided you kill before they can get a few rounds off). Seriously though, I haven't played any other game that made it an artform of sneaking up cloaked, decloaking and taking out a target or 2, and then cloaking and finding a hiding spot again.

So yea.. as you may have guessed..I loved it. ;)

My performance was a pretty consistent 17ish fps. I was running DX10, 1680x1050 with no AA and EVERYTHING set to very high (the game actually suggested this). Normaly in a multiplayer fps, 17fps is unacceptable, but in single player its not so bad. Its still smooth enough to react to the computer and such. Hopefully some of those tweaks will only increase fps. Visually the game is quite stunning. I wasn't noticing any of the rough edges from the mp demo. I had no strange crashes or the like either.

Btw I really paid attention to the flare pit cause it was the center of some contraversy. The pit DID seem to drag down fps quite abit even though there didn't seem to be much reason to do so, I guess the flare is poorly design and uses alot of resources. Also the rock that had the low resolution texture? Bad luck... I've been hidding behind many rocks in the game, and none were as ugly as that one rock. It seems like the one rock they messed up on happened to be in a spot that most people would end up checking out.

Gaco
10-27-07, 01:47 PM
Wow... I've missed almost 40 pages of posts here over the past 18 hours.

So now that the demo is "official" (at least on crysisdemo.com) are there 2 versions of the demo out?

I heard somewhere that the one we got early yesterday had been out for a long time and wasn't optimized for dual or quad cores (or SLI). Is there a newer one out that IS optimized? I want to use all my cores.
As far as we can tell it's utter BS, there is only one version of the SP demo, it's 1.77 gb.

rHy0
10-27-07, 01:47 PM
I just tried out the 169.01 drivers and they act really strange.. With fraps running in game I could clearly see that I was getting higher framerates than with my old drivers.. but I could feel more lag.. It kinda felt like mouse lag..

Anyway I'm going to try the 163.75 drivers now..

pg_ice
10-27-07, 01:48 PM
My performance was a pretty consistent 17ish fps.

17fps with a Ultra LOL
WTF

man those cards are really slow!
so when is nvidia launching the new cards :)?

Xion X2
10-27-07, 01:49 PM
Again, I don't know why guys keep claiming post-processing takes the most significant hit in frames in Vista DX10. Shaders are where it's at. The game is beautiful with high shaders enabled, but if you want consistent 30+ frames in DX10 you will set them to medium, shadows to high, and everything else you can max out on a GTX/Ultra.

Post-processing makes zilch difference in my framerate when going from very high to high/medium. But if I adjust the shaders I get a 10fps hit from medium to high and another 10 frame drop from high to very high.

Try it and see. Been confirmed on two GTX rigs now in Vista.

hell_of_doom227
10-27-07, 01:50 PM
This game is unoptimized crap...thank you.

Bring Call Of Duty 4....

GitDat
10-27-07, 01:52 PM
The demo that I downloaded did have _2 after it. Crysis_SP_DEMO_2.exe

pg_ice
10-27-07, 01:54 PM
but if you want consistent 30+ frames in DX10 you will set them to medium,

wrong answer
we need faster graphics cards :)

i think i will sue Nvidia
i have paid 1000$ for a card that can push a whooping 17fps in crysis.

GitDat
10-27-07, 01:56 PM
wrong answer
we need faster graphics cards :)

i think i will sue Nvidia
i have paid 1000$ for a card that can push a whooping 17fps in crysis.

Set your settings game settings like mine and you'll see a steady 60fps :)