PDA

View Full Version : Crysis Single Player Demo Feedback Thread


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

jAkUp
10-27-07, 03:53 PM
Yea right? I especially noticed in the beginning where I'm running with my nanosuit teammate in the night that the nightsetting as a whole just looked more realistic, whereas in the DX9 it looked more bland, more like a game, I can't quite put my finger on it.. Definently the lightning, perhaps dynamics with the moonlight, dunno..

Yea everything just seems more static in DX9, its hard to describe really.

Gaco
10-27-07, 03:54 PM
Ok while playing around with the graphic settings I found something very intresting. First off Im playing with t2600 core duo, 2gb ram and the 7950 gtx. 1440x900 AA=off AF=4x and all settings medium.

So what I found is if u start crysis and load into to a game with all settings above but the texture quality set to HIGH then u get the fps below.
http://img223.imageshack.us/img223/8150/crysishightexturesgj4.jpg

Now if u set the texture quality to medium and restart crysis and load into a game then u get the following fps:
http://img233.imageshack.us/img233/5132/crysismediumtextureslw7.jpg

If u then go into options and change the setting to HIGH u pretty much get no fps drop!
http://img90.imageshack.us/img90/6428/crysismediumthenhightexjp8.jpg

I should also mention that I found that u can load between different saves just can't exit to the main menu or you will get a huge FPS drop when starting a new game. Same happens with alt-tabbing into windows and back.
That is spooky!

Seriously that is actually disturbing :confused:

Gaco
10-27-07, 03:56 PM
Yea everything just seems more static in DX9, its hard to describe really.
How do you experience the mouselag? If you're not sure try switching between DX9 and DX10 a couple of times and see that's it's not just a framerate thing. I wasn't completely convinced until I did that myself though I was unconsiously annoyed by playing the DX10 path before I was consious about it.. Must've thought it was bad FPS at that time.

GitDat
10-27-07, 03:58 PM
Wow, with these latest beta drivers my 3DMark 06 score jumped up 630 points :D

jeffmd
10-27-07, 03:59 PM
r_MotionBlur=0 (ie, turning motion blur off) boosted avg fps from 17 to 24. ^^ however a few frames would blank out and on the 3rd pass the gpu test crashed the video driver..gonna reboot and try again to see if its the game setting or just to many crysis runs. ^^

ralinn
10-27-07, 04:00 PM
That is spooky!

Seriously that is actually disturbing :confused:
Looks to me like there's something wrong with that menu! Seems like it's not saving settings properly or something...

I had some issues trying to change my res. It wouldn't let me apply the changes for some reason. Got it working in the end if I changed some advanced settings at the same time though. :)

Gaco
10-27-07, 04:03 PM
Looks to me like there's something wrong with that menu! Seems like it's not saving settings properly or something...

I had some issues trying to change my res. It wouldn't let me apply the changes for some reason. Got it working in the end if I changed some advanced settings at the same time though. :)
You must've missed the spooky park, which is that he actually took screenshots having FRAPS printed FPS in them to show that it was not merely a config error, a faulty menu that haven't applied the changes; the textures literally looked just as good in the first and last pic, the in the last the framerate was much higher. There must be an explaination...

Luieburger
10-27-07, 04:04 PM
Wow, with these latest beta drivers my 3DMark 06 score jumped up 630 points :D

Yea I saw the same thing :D

Gaco
10-27-07, 04:04 PM
A cool detailed I just heard someone mention is the fact that on Delta difficulty, apart from not having crosshair and grenade tracers, your enemies actually speaks korean, not english with korean accent :D

ralinn
10-27-07, 04:09 PM
You must've missed the spooky park, which is that he actually took screenshots having FRAPS printed FPS in them to show that it was not merely a config error, a faulty menu that haven't applied the changes; the textures literally looked just as good in the first and last pic, the in the last the framerate was much higher. There must be an explaination...
The last step; changing the settings to high - I don't see a difference. :(

Guess I need glasses!

ralinn
10-27-07, 04:10 PM
oh, wait! Side by side, yes I do :)

Ignore me, I should go back to sleep >.<

nekrosoft13
10-27-07, 04:10 PM
found a bug

http://img526.imageshack.us/img526/3539/clipboard01lq5.jpg

was punching a jeep, and it was about to tip over, fell on me, and i fell through the ground :captnkill:

mumstheword
10-27-07, 04:19 PM
Here's some more comparison screenshots:

http://aycu15.webshots.com/image/31934/2001491732207386070_rs.jpg
http://aycu31.webshots.com/image/32470/2001418386587507809_rs.jpg
http://aycu09.webshots.com/image/30448/2001461204992156012_rs.jpg
http://aycu27.webshots.com/image/31866/2001467277427966683_rs.jpg

Object Quality was on Very High for all of them, since that can't be changed in-the game.

Everything else was changed Low-Medium-High-VeryHigh

jeffmd
10-27-07, 04:20 PM
ugh... now the gpu test is crashing the video driver no matter what changes I make, or if i make none. stupid program. won't know if its just the gpu test or if the game is now fuxbrd now too.

GitDat
10-27-07, 04:29 PM
So why don't the clouds move? They move when you pan the mouse around though :crosseye:

hell_of_doom227
10-27-07, 04:31 PM
Actually, i have to correct myself.

I run 32bit version on X64 Vista and everything runs great with high quality :D 1680*1050 noAA, noAF. Happy gaming...

CaptNKILL
10-27-07, 04:35 PM
Anyways how can you spend two hours on changing drivers? :p :lol:
nvidia decided to delete 1280x960 from the nvdisp.inf so I couldn't use that resolution. It took me that long to track down the problem.


Anyways, I just played the demo in DirectX9 mode all the way through (DX9 64bit works, dx10 64bit doesnt). Its very playable at 1600x1200 with everything set to high and no AA. I'll try DX10 32bit in a few minutes.

The graphics are mind blowing, as expected.

One thing that totally surprised me was the gameplay! Its a lot of fun and the cinematic qualities of the game are out of this world. That final scene at the end of the demo had me saying "holy f***! holy f***! holy f***!" because it looked so real and was so awesome. It was a complete slideshow in that scene for some reason (10fps maybe) but it looked so cool it didn't matter.

Definitely not canceling my preorder on this one.

Good gameplay, amazing cinematics, great voice acting, amazing graphics...

Someone inform the president, Crysis actually delivered on its promises. :thumbsup:

Nkd
10-27-07, 04:35 PM
I honestly dont like motion blur, to me its personally annoying and a performance hog, I wish they had a setting to turn it off in the advanced menu, only game I like motion blur in is half life 2 episode 2, its not annoying at all,

brownstone
10-27-07, 04:40 PM
That is spooky!

Seriously that is actually disturbing :confused:

Just tried setting all settings to low and restarting crysis. Load back in and start a game and pull 9 fps in same spot as my pictures. Set object quality to medium and everything left low...restarted whole game and got 22fps. While getting 22fps in the game I went into options and set everything back to medium and got 9fps.

So it looks like the best option for me at least is set everything to medium, restart. Load into crysis and start a game and change from medium to high textures which doesn't effect the fps lol.

GitDat
10-27-07, 04:41 PM
I honestly dont like motion blur, to me its personally annoying and a performance hog, I wish they had a setting to turn it off in the advanced menu, only game I like motion blur in is half life 2 episode 2, its not annoying at all,

+1

Motion blur should only happen when you whip the mouse pretty fast. Not just casual slow panning :thumbdwn:

Redeemed
10-27-07, 04:43 PM
So... doesn't seem to be a definite answer- how well does this game take to SLi? Is it worth the hassle of me throwing my other GTS in?

Nkd
10-27-07, 04:45 PM
I know but performance hit is just there no matter if its happening or not, for me motion blur=instant motion sickness when it happens, lol.

Jonelo
10-27-07, 04:48 PM
http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=1427384&postcount=15

Very high in Windows XP ;)

GitDat
10-27-07, 05:06 PM
http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=1427384&postcount=15

Very high in Windows XP ;)

What in the world? lol

CaptNKILL
10-27-07, 05:07 PM
Anyone able to use AF in this game in directx10?

Every time I try to load a level with AF forced in the control panel the loading bar just stops and I have to alt-tab out and force the game to close.

DirectX10 mode seems to be very unstable overall though. It crashes immediately in 64bit mode and it hangs up in the menus randomly in 32bit mode (not all the time but often enough to be sure it only happens in DX10).

DX9 is perfectly stable.