PDA

View Full Version : Crysis Single Player Demo Feedback Thread


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 82

agentkay
10-31-07, 01:13 PM
What folder do you add these tweaks please?

x:\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo

Just create a text file with the name autoexec.cfg

Gaco
10-31-07, 01:31 PM
I'm running benchmarks at 1680X1050 with all graphics set to very high with a few of the settings tweaked up to ultra high settings, no AA and no motion blur and benchmark a solid 30 fps. And at 30 fps, this game is extremely playable and smooth and never slows down in the firefights.

It's not until you start cranking up all the little detail effects like how far the engine will draw plant wind effects and per pixel rendering on the waves and stuff like that when you'd see a noticable performance hit.

Two ultras would be able to run this game at full ultra high settings like a champ. (although I still doubt it'd be able to do any anti aliasing with said ultra details).

The day a video card comes along and can run crysis at over 1280X1024 with full AA @ very high graphics settings is the day the 8800 ultra is obsolete.
Would you mind posting your cfg file here? I'd like to have a look :)

CaptNKILL
10-31-07, 02:10 PM
Holy crap...

PC gamer gave this game a 98% :eek::eek::eek::eek:

Jericho got a 57% :o

agentkay
10-31-07, 02:10 PM
Would you mind posting your cfg file here? I'd like to have a look :)

http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=1431518&postcount=4

There you go unless of course he changed something within the last 24h. :D

Gaco
10-31-07, 02:16 PM
http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=1431518&postcount=4

There you go unless of course he changed something within the last 24h. :D
Oh I didn't realize those were the same. I already have his config on "pending for tryout", I'll just do it now :)

licker
10-31-07, 02:29 PM
Tim']Has anyone found out where the blood option in the configuration file is?

When you find the answer to this please tell me :o

Legend
10-31-07, 04:28 PM
dont tell you?
no i was telling everyone :)

but that was in DX9 that you where running?
or DX10 with shaders on high?


http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=101172&page=2

Destroy
10-31-07, 06:33 PM
EdgeAA makes things kinda fat looking.

Edit: Look at the wooden plank the fish are hanging from for easiest detail change detection.

http://img99.imageshack.us/img99/9307/fsaatestol9.gif (http://imageshack.us)

SH64
10-31-07, 06:42 PM
Nice comparsion Destroy. would've been nice if you included the framerate hit though.

Destroy
10-31-07, 06:48 PM
Nice comparsion Destroy. would've been nice if you included the framerate hit though.

19x10, DX9, all High....

Less than 1fps hit for either EdgeAA (25.6-->24.8)
11fps hit for 16xFSAA (25.6--->14.8)

Legend
10-31-07, 06:54 PM
19x10, DX9, all High....

Less than 1fps hit for either EdgeAA (25.6-->24.8)
11fps hit for 16xFSAA (25.6--->14.8)


Is Edge AA part of the ini tweaks?

tdream
10-31-07, 07:32 PM
DX10 seems to bring a yellow taint to the image whereas DX9 looks bright and vivid. I'm going to play it DX9+effect tweaks in the full game.

MowTin
10-31-07, 07:52 PM
I haven't yet seen sun rays as pronounced as the ones in this earlier vid: http://www.gametrailers.com/player/19965.html

Destroy
10-31-07, 08:22 PM
Is Edge AA part of the ini tweaks?

Have no clue about the posted ini thingie.

All I can tell you for sure is that DX9 High NoFSAA has r_useedgeAA=1 under normal conditions. And that turning On FSAA automatically turns r_useedgeAA=0.

This post below brought me to this attention:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=1430354&postcount=1814

Rummy
10-31-07, 09:26 PM
When you find the answer to this please tell me :o

Quote:
Originally Posted by [EOCF] Tim
Has anyone found out where the blood option in the configuration file is?


It's under game settings on the left

Gaco
10-31-07, 09:42 PM
I haven't yet seen sun rays as pronounced as the ones in this earlier vid: http://www.gametrailers.com/player/19965.html
Hmm my immediate guess would be that they went away from that because that Crysis footage is really old. I guess they thought that they should be careful not to exaggerate the effect too much just like they exaggerated the HDR effect in the Far Cry patch IMO, the HDR in HL2:Lost Coast & Episode 2 seems much more natural and balanced. Though Crysis of course is superior to anything out there at the moment :D

19x10, DX9, all High....

Less than 1fps hit for either EdgeAA (25.6-->24.8)
11fps hit for 16xFSAA (25.6--->14.8)
Sounds good because that Edge nr. 2 is really nice, clearly this best to my eye, I even prefer it over the 16xFSAA. What is your own opinion, but saw it in full res, uncompressed and in-motion? :)

Destroy
10-31-07, 11:15 PM
Sounds good because that Edge nr. 2 is really nice, clearly this best to my eye, I even prefer it over the 16xFSAA. What is your own opinion, but saw it in full res, uncompressed and in-motion? :)

FSAA is easily the best graphically and definitely what I like best but for the almost 0 fps hit, EdgeAA is a halfway cheap substitute.

Nanosuitguy
11-01-07, 12:40 AM
Hey Destroy, i made a little thread about AA and its differences where i also used some of your examples..

Have a look: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?p=1432990#post1432990


This big question/thing to decide is; Would you prefer lower settings to get AA or skip AA and go with higher settings? Afaik those with 8800gtx just cant do Very high settings and get stable AA throughout the level, For example... In the beginning of the level i have alot of higher frames per seconds... But after the part where the sun raises my frames drop to 17 - 25 and even lower in some places, with All settings on Very high exept Particels, Shadows and Effects witch i have on High, in 1024x768 and no AA. This with an amd dual core @ 2.8mhz and 2gb ram. I wonder how the Ultra is making it, and i also wonder how for example 2x8800gtx or Ultra in SLI will handle it on Very high with added AA...

Jonelo
11-01-07, 01:49 AM
http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=11842

LORD-eX-Bu
11-01-07, 01:51 AM
just looks like he force AF thru the CP :lol:

Nanosuitguy
11-01-07, 01:54 AM
http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=11842

WOW that looks damn fantastic, cant wait to try it... Thanks alot Renji@incrysis for making this, and thank you jonelo for tipsing it.


:captnkill: (nana2) (nana2) :afro:

Jonelo
11-01-07, 01:59 AM
edit

[EOCF] Tim
11-01-07, 03:00 AM
Tim]
Has anyone found out where the blood option in the configuration file is?


It's under game settings on the left

Yes I know that, I was just wondering if it can be tweaked in the cfg files as well, for instance more or less blood, with it off, you can still see blood on the ground, which is strange I thought.

Noodles
11-01-07, 03:15 AM
hate to show off... hahaha... but yeah.. this is how i play the demo most of the time

GitDat
11-01-07, 06:33 AM
Is there any way to make the menu react INSTANTLY when you click on things? Yeah, it's cool n' all with it drawing and acting all "computerish" but HURRY TFU! :argh: lol