PDA

View Full Version : Crysis Single Player Demo Feedback Thread


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82

Sowk
11-01-07, 07:19 AM
hate to show off... hahaha... but yeah.. this is how i play the demo most of the time

I don't get it?


How are you showing off?

jdspinna
11-01-07, 07:24 AM
DX10 seems to bring a yellow taint to the image whereas DX9 looks bright and vivid. I'm going to play it DX9+effect tweaks in the full game.

That's the post processing. If you change it to high dx9 and dx10 looks the same.

FastRedPonyCar
11-01-07, 07:29 AM
I haven't yet seen sun rays as pronounced as the ones in this earlier vid: http://www.gametrailers.com/player/19965.html


You can edit the sun beam slices with console commands. You can raise the number produced, resolution of them, etc..Looks like they had some pretty stout HDR going also.

And another part of why that vid looked good was due to battle dust (another option you can have on or off). Basically if you're in a fire fight where a lot is going on and trees are falling over and bullets are hitting the ground, dust will kick up and get all in the air and that will make the light rays more pronounced than normal.

Like in this pic. Which before I was spotted, the air was all clear and dust free. You can try it. Go grenade a building down in that area and see all the dust that lingers in the air after the explosion.

http://img.photobucket.com/albums/v212/fastredponycar/Crysis/Crysis2007-10-3021-33-35-45.jpg

FastRedPonyCar
11-01-07, 08:50 AM
zer0, how does yours run with DX9 tweaked?

I was over at my brother's house the other night and setup his with mostly high options and a few very high options and it benchmarked around 27 fps. He's still rocking a 939 system with an AMD 3000 venice cpu, 512mb of ram and a 320mb GTS.

MowTin
11-01-07, 12:48 PM
You can edit the sun beam slices with console commands. You can raise the number produced, resolution of them, etc..Looks like they had some pretty stout HDR going also.

And another part of why that vid looked good was due to battle dust (another option you can have on or off). Basically if you're in a fire fight where a lot is going on and trees are falling over and bullets are hitting the ground, dust will kick up and get all in the air and that will make the light rays more pronounced than normal.

Like in this pic. Which before I was spotted, the air was all clear and dust free. You can try it. Go grenade a building down in that area and see all the dust that lingers in the air after the explosion.


Mmm...battle dust. I like battle dust. I'll try that when I get home! Thanks!

Is it a performance killer?

FastRedPonyCar
11-01-07, 12:50 PM
I didn't notice any difference in performance.

Gaco
11-01-07, 01:01 PM
Look at these new killer screens from.. ahem CRYSIS, it's all settings at low! :angel:


http://img467.imageshack.us/img467/6097/farcry2007110118495013se5.jpg
Shot at 2007-11-01



http://img467.imageshack.us/img467/5955/farcry2007110118502226qw3.jpg
Shot at 2007-11-01


http://img467.imageshack.us/img467/1199/farcry2007110118504248vf7.jpg
Shot at 2007-11-01


http://img487.imageshack.us/img487/1097/farcry2007110118505995ti1.jpg
Shot at 2007-11-01


http://img487.imageshack.us/img487/4028/farcry2007110118510136uw9.jpg
Shot at 2007-11-01


http://img487.imageshack.us/img487/4058/farcry2007110118514477tt6.jpg
Shot at 2007-11-01


http://img467.imageshack.us/img467/870/farcry2007110118522526ia7.jpg
Shot at 2007-11-01


http://img487.imageshack.us/img487/2558/farcry2007110118523131kl5.jpg
Shot at 2007-11-01


Notice the 1337 framerate you get when playing the ultra low tweak - highly recommendable :captnkill:

grey_1
11-01-07, 02:16 PM
Lol, what a wise ass Gaco. :)

I do wish the vehicles in Crysis handled more like the ones in Farcry though.

Nanosuitguy
11-01-07, 02:27 PM
Hey FastRed is the "battle dust" included in the Ultra settings tweak you posted in that other thread?

This one; http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=1431518&postcount=4


Also, how do you get those mountains in the background looks that good? I know the 64bit version has it, but not the 32bit one :(
Is there any way to add that via tweaking?

Nanosuitguy
11-01-07, 02:30 PM
hate to show off... hahaha... but yeah.. this is how i play the demo most of the time
http://www.nvnews.net/vbulletin/attachment.php?attachmentid=28801&stc=1&thumb=1&d=1193904934 (http://www.nvnews.net/vbulletin/attachment.php?attachmentid=28801&d=1193904934)

How do you get that nice transparancy on the windows? Also, how do you change the default black taskbar to the nice blueish one that you have?

:p

agentkay
11-01-07, 03:01 PM
Also, how do you get those mountains in the background looks that good? I know the 64bit version has it, but not the 32bit one :(
Is there any way to add that via tweaking?

r_DepthOfField = 2 (adds a blur to the moutains in the background)
g_battleDust_enable = 1 (enables battle dust)

FastRedPonyCar
11-01-07, 03:29 PM
r_DepthOfField = 2 (adds a blur to the moutains in the background)
g_battleDust_enable = 1 (enables battle dust)

What's the difference between 1 and 2 for R_Depthoffield?

grey_1
11-01-07, 03:33 PM
There's hope for folks with aging gfx cards like me. Very surprised this is playable at these fps.
http://img68.imageshack.us/img68/1716/snipenw1.jpg (http://imageshack.us)

Uberpwnage
11-01-07, 03:42 PM
Wow, Farcry looks like crap now...

Legend
11-01-07, 03:55 PM
Wow, Farcry looks like crap now...

Hasnt it always? :p

agentkay
11-01-07, 04:11 PM
What's the difference between 1 and 2 for R_Depthoffield?

2 just slightly blurs the mountains in the background, at least thats the most obvious difference.

Gaco
11-01-07, 04:13 PM
Wow, Farcry looks like crap now...
And that my friend was with all high settings, 4xaa and 64bit mode, no **** :D

Unfortunately I can't figure out how to enable HDR mode :(

I've tried some console commands but the damn text just ends up on the screen with something like "Jack Carver1: [command here]".. I even tried to start the game up with adding "-DEVMODE" to the shortcut, but with no effect.. Too bad I'd really like to push Far Cry since I'm getting a constant of 150-200 FPS :lol:

2 just slightly blurs the mountains in the background, at least thats the most obvious difference.
What do you think looks best and what hits performance the most?

GitDat
11-01-07, 04:29 PM
I like having the view distance cranked up. That pop-up crap is really annoying and looks :thumbdwn:

Nanosuitguy
11-01-07, 04:36 PM
r_DepthOfField = 2 (adds a blur to the moutains in the background)
Thats not what i meant agentkay! I mean the texture resolution looks alot better on the mountains in 64 bits mode...

Look:
http://aycu14.webshots.com/image/30973/2001875357142440170_rs.jpg


Now how the hell can we get that into 32bit aswell?

einstein_314
11-01-07, 04:38 PM
And that my friend was with all high settings, 4xaa and 64bit mode, no **** :D

Unfortunately I can't figure out how to enable HDR mode :(

I've tried some console commands but the damn text just ends up on the screen with something like "Jack Carver1: [command here]".. I even tried to start the game up with adding "-DEVMODE" to the shortcut, but with no effect.. Too bad I'd really like to push Far Cry since I'm getting a constant of 150-200 FPS :lol:


What do you think looks best and what hits performance the most?
There's no way those are all high settings.......more like all low settings. Far Cry looks WAY better than that.

EDIT: Lol, Ok so I just fired up Far Cry for the heck of it. And OMG!! After playing Crysis, it looks like pure crap. Like no joke. I just ran it at everything maxed out, 16x AA, TMAA, 16xAF. Runs at about 90 fps and looks pretty much like Gaco's screenshots......wow, we really are spoiled with crysis.

I recommend everyone doing this. Fire up far cry and you'll be AMAZED at how much better crysis is. OMG!!

Darkoz
11-01-07, 04:41 PM
There's no way those are all high settings.......more like all low settings. Far Cry looks WAY better than that.

I was thinking the same thing, looks like FarCry with low settings.

methimpikehoses
11-01-07, 04:42 PM
There's hope for folks with aging gfx cards like me. Very surprised this is playable at these fps.
http://img68.imageshack.us/img68/1716/snipenw1.jpg (http://imageshack.us)

Not too bad... what are your settings and rez?

[EOCF] Tim
11-01-07, 04:50 PM
Thats not what i meant agentkay! I mean the texture resolution looks alot better on the mountains in 64 bits mode...

Look:


Now how the hell can we get that into 32bit aswell?

Mate, that is a bug with 32bit, that most of the time it doesn't load those distant textures. But last two times I played 32bit, it did render it exactly the same as the 64bit. :)

Legend
11-01-07, 04:53 PM
Tim']Mate, that is a bug with 32bit, that most of the time it doesn't load those distant textures. But last two times I played 32bit, it did render it exactly the same as the 64bit. :)


While its true that there is a bug I have to disagree with the way the distant mountains look in 32bit vs 64bit. I took a few comparison screens with the mountain textures properly loaded under 32bit vista and 64bit. The 64 bit does indeed have more detailed distant mountain textures.

This is exactly the same way that it was with far cry.

Legend
11-01-07, 04:56 PM
And that my friend was with all high settings, 4xaa and 64bit mode, no **** :D




LOL bull! those shots look like utter and complete crap. I still have farcry on my PC and it doesnt look anywhere near that crappy.

Yes of course Crysis kills it but still, your pics are screwed up. LOL.