PDA

View Full Version : Driver issue, games wont run correctly


David power
06-11-08, 04:40 AM
Hello guys, I have this issue where i get texture tearing or something like that while playing COD4, I have a 9800GX2 and a QX9650 cpu, should be able to play this game on max setting at the capped 91 FPS but for some reason it plays at 46 fps and i get serious lagging and texture issue, I have tried 175.16 to 175.80 drivers and they all have this issue.

Should I reinstall vista 64bit?

Sigh :'(

I've asked the people at XFX but they have never been able to supply me with any useful help so I said i would ask people that actually know something.

David power
06-12-08, 06:52 AM
I must be wrong.

nekrosoft13
06-12-08, 07:24 AM
texture tearing? could you post an example

grey_1
06-12-08, 06:50 PM
Texture tearing? I wonder if it's artifacts...heat or maybe ram issue?

David power
06-13-08, 02:50 AM
It flickers up onto the screen so i cant "Screen shot" it, I didnt have this issue before and then last week it started this crap FPS / texture tearing thing

ASUSEN7900GTX
06-13-08, 03:43 AM
soulds like your 9800GX2 is faulty

at least what i think of it

but i could be wrong

mailman2
06-13-08, 08:23 AM
soulds like your 9800GX2 is faulty

+1

grey_1
06-13-08, 12:08 PM
+1

+2

David power
06-25-08, 09:30 AM
Just so people know,

It turns out my CPU overclock was causing the issue,

I had the cpu at 333 * 10.5 and with the vcore at auto,

This booted into vista ok but games wouldnt run well.

set the oc to 333*10 and the isse went away,

grey_1
06-25-08, 10:37 AM
Glad you got it sorted out.

andrebrait
06-25-08, 01:11 PM
LOL

C'mon man!
Make a test, 8h Prime 95 25.6 will eliminate any chance of instability

And... Auto vCore? That's Stock, right?

Try rasing it +0.0125V. Usually, the vDrop is compensated by a small raise in the vCore.

David power
06-27-08, 10:11 AM
LOL

C'mon man!
Make a test, 8h Prime 95 25.6 will eliminate any chance of instability

And... Auto vCore? That's Stock, right?

Try rasing it +0.0125V. Usually, the vDrop is compensated by a small raise in the vCore.

That was done, I had forgotton that i had 10.5 set rather than 10, I must have been playing around with 10.5 for a while. dont remeber why,

I would love to get my 9650 to 4 GHz's, I dont have the skills / patience for overclocking.