PDA

View Full Version : Is 256mg an overkill for todays games?


Fook Me
05-14-03, 08:02 PM
Do you guys think so? Because I can get the Geforce FX with 256mgs but if I do, im limited of buying clothes and shoes etc.

Do you think its worth it?

Fook Me
05-14-03, 08:07 PM
Like is it worth buying the NV35 for DOOM III? Because I can get the NV35 but the 128mg version, and can I still play DOOM III on high rez and and everything on HIGH without AA and AF and still get good FPS?

Lezmaka
05-14-03, 08:45 PM
Originally posted by Fook Me
Do you guys think so? Because I can get the Geforce FX with 256mgs but if I do, im limited of buying clothes and shoes etc.

Do you think its worth it?

GeForceFX with 256mg of what? Advil, Aspirin, Tylenol? Is that to cure the headache you could get from the fan?

jAkUp
05-14-03, 09:09 PM
lol

well i think games now dont really take advantage of the extra 128mb... except maybe ut2003.... future games will however... and im talking near future, cuz the texture resolutions seem to increase in games every 6 months...:)

CaptNKILL
05-14-03, 09:12 PM
Originally posted by Lezmaka
GeForceFX with 256mg of what? Advil, Aspirin, Tylenol? Is that to cure the headache you could get from the fan?

LMAO!

Fook,
Mb= Megabytes, Mg= Milligrams..... people need to get their units straight ;)

And about the card. If you have the OPTION to buy a 256Mb card TAKE IT. You can get cheaper shoes and cheaper clothes, and it wont make a difference... losing 128Mbs of video memory is a totaly different story! Besides... you can always get more clothes later, but you wont be able to upgrade your 128Mb to 256Mb.

Headbust
05-14-03, 09:22 PM
Originally posted by Fook Me
Like is it worth buying the NV35 for DOOM III? Because I can get the NV35 but the 128mg version, and can I still play DOOM III on high rez and and everything on HIGH without AA and AF and still get good FPS?

without AA and AF yes you will..and not with everything on high..the technology still hasnt caught up to doom 3.

were looking at another 6-12months before were really there.

*note high res dont even think about it*

Fook Me
05-14-03, 09:27 PM
Come on guys, dont me smart @sses here :)


So if I wanna play at High Rez, I would have to buy the Geforce FX 5900 w/ 256mgs of DDR SDRAM?

jAkUp
05-14-03, 09:42 PM
what kinda res are you talking about here??? either way, i doubt you will need it. my card already plays the alpha smooth at 1280x1024 smooth... (it doesnt like 1600x1200 though:)) and this is an alpha we are talking about.

Fook Me
05-14-03, 09:51 PM
So which one should I buy man?

jAkUp
05-14-03, 09:55 PM
well... it depends if your on a budget or not... personally, i would try to go all out for the extra 128mb... because it could help in the long run. currently doom3 has some low resolution textures...(the bumpmapping fools you to thinking they are really high resolution) but when id starts licensing the game... they will be increasing texture size... so imo, i would go with 256:D

but to answer your question... yes. you should get good fps without aa and af at high resolutions with either of the cards.

mreman4k
05-15-03, 12:45 AM
Just buy a 32MB video card and let the rest go into your AGP aperture memory ;) .....

Geforce4ti4200
05-16-03, 10:39 PM
I hear you can get a radeon9700 pro for $300 if you look :D