PDA

View Full Version : Nvidia driver doesnt see my Gtx 280


DeadLine
02-22-09, 09:56 AM
Hello all, im sitting here with a problem.
For some strange reason my nvidia driver doesnt regonize my Gtx 280.
Installed Vista 32bit clean and it worked with the new drivers from the nvidia site, didnt got any problems till ill turned my pc off and wanted to turn it on the next day and my drivers where gone just got uninstalled or something Oo.
Device manager is saying that i have a 280 GTX but the nvidia driver doesnt.
Nvidia setup is saying:
"The NVIDIA Setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. Setup will now exit."
Cd driver doesnt work either.

Does someone know the problem of this?

Bee_Dee_3_Dee
02-22-09, 10:43 AM
Hello all, im sitting here with a problem.
For some strange reason my nvidia driver doesnt regonize my Gtx 280.
Installed Vista 32bit clean and it worked with the new drivers from the nvidia site, didnt got any problems till ill turned my pc off and wanted to turn it on the next day and my drivers where gone just got uninstalled or something Oo.
Device manager is saying that i have a 280 GTX but the nvidia driver doesnt.
Nvidia setup is saying:
"The NVIDIA Setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. Setup will now exit."
Cd driver doesnt work either.

Does someone know the problem of this?

Vista has installed a legacy driver for your GTX295. (In Device Manger right click it, select properties, look at the Driver Tab and it'll say the Driver Provider is Microsoft.)

So in Device Manger (close that properties window you were looking at if its still open) right click the GTX295 and select uninstall. Close Device Manger and restart Computer.

After restarting, don't let windows install/ reinstall any drivers for it. (It is nice Vista has Drivers that work for the Desktop and u can have normal resolution. But you cant play games with them of course.)

Now try and install the nVidia Drivers.

DeadLine
02-22-09, 10:48 AM
Think i fixed it, changed plug and play in bios now i dont get the standard videocard anymore but i see now the 280 and can install the driver now.
Hope it still works for tomorrow and thx for the help ^^

Bee_Dee_3_Dee
02-22-09, 11:09 AM
Think i fixed it, changed plug and play in bios now i dont get the standard videocard anymore but i see now the 280 and can install the driver now.
Hope it still works for tomorrow and thx for the help ^^

Sorry, I thought you meant it said, "GTX295" or "GTX280" in Device Manager.

GL

And, I never had a single prob with the GTX280. :)

DeadLine
02-22-09, 12:31 PM
Sorry, I thought you meant it said, "GTX295" or "GTX280" in Device Manager.

GL

And, I never had a single prob with the GTX280. :)

NP ^^ thx though

DeadLine
02-24-09, 03:11 AM
Well still got the problem and going to bring this card back, my old 8800gt doesnt give me this problem so its definitely the 280.
Getting my 4870x2 today, hope that one works normal.