PDA

View Full Version : Windows Vista SP2 Hits RTM


Pages : [1] 2

kam03
03-26-09, 09:18 AM
On the tails of the release of the Windows Vista SP2 Release Candidate to the masses, only a couple weeks later Microsoft has delivered the RTM Escrow build to its Connect beta testers. Microsoft had already released this build several days ago, reportedly, to its internal testers.

Beta testers can find the new build on Windows Update via Windows Connect. It has been packaged with multiple install options to test, including Slipstream versions and Standalone installers. The new build string is 6002.17043.090312-1835, so if you are a tester or have a copy you can check its authenticity against that.


Link:

http://www.dailytech.com/Windows+Vista+SP2+Hits+RTM/article14676.htm

nekrosoft13
03-26-09, 09:38 AM
RTM Escrow

Escrow still doesn't guarantee that it is final code.

Bigbuck
03-26-09, 09:39 AM
It says there are Slipstream versions so does that mean that will we be able to slipstream SP2 onto an authentic Vista edition with or without SP1?

nekrosoft13
03-26-09, 09:45 AM
It says there are Slipstream versions so does that mean that will we be able to slipstream SP2 onto an authentic Vista edition with or without SP1?

that probably mean that you can download already slipstreamed version if you are a tester.

remember Escrow is the final step, if they don't find any issues, the same code will be FINAL GOLD RTM. But if they find some HUGE issue then a new build will be made.

mullet
03-26-09, 10:01 AM
Ok so how much time till it hits windows update?

nekrosoft13
03-26-09, 10:09 AM
probably mid to early april.

escrow usually takes about a week to confirm if escrow code will be final.

btw, SP1 RTM escrow did end up being final RTM.

mullet
03-26-09, 10:10 AM
WOW soon.

nekrosoft13
03-26-09, 10:12 AM
btw, i will soon have that escrow build, will install it on the HTPC, once it is confirmed to be final will instlal on all other machines.

grey_1
03-26-09, 10:19 AM
I never could get the last release to install, even with the readiness tool they provided. I hope I fare better with the official release.

nekrosoft13
03-26-09, 10:21 AM
I never could get the last release to install, even with the readiness tool they provided. I hope I fare better with the official release.

if you used the vlite (slipstreaming tool) then you will be out of luck, will have to reinstall OS.

grey_1
03-26-09, 10:30 AM
if you used the vlite (slipstreaming tool) then you will be out of luck, will have to reinstall OS.

No, never tried it nekro. I just have a standard SP1 install with all updates. It's not even heavily tweaked.

It installs completely and as soon as I hit "finish" or whatever it said, it rolls back. Tried 3 times with 2 different downloaded SPs.

nekrosoft13
03-26-09, 10:37 AM
well good luck with the RTM

mailman2
03-26-09, 12:06 PM
Escrow has been out for about a week. Its been sitting on my desktop, but I didnt install it. Was having some issues with not seeing my server (running Sp2 beta) over the network with the other machines... and with the shared printer. When I uninstalled SP2 beta .286 suddenly everything is working again.

Just a warning if you are using other machines that going to SP2 may not be fully compatible with your SP1 machines ;)

Bigbuck
03-26-09, 12:15 PM
Would it be possible for anything to upload the Slipstream build to some place we can download it?

mailman2
03-26-09, 12:42 PM
Would it be possible for anything to upload the Slipstream build to some place we can download it?

MS put one out a few beta builds ago. Im sure we'll see it soon. Problem was that you couldnt update it to a newer beta, so I had to reinstall a fresh copy of SP1 just to go up to .286

Bigbuck
03-26-09, 01:38 PM
I know MS released them for SP1 but as far as I remember they were only to Technet members and the like. I try to stay away from torrents but I guess I could have gotten in on there. I'm just hoping we have public slipstream builds from MS.

AthlonXP1800
03-26-09, 01:42 PM
Vista SP2 do not hit RTM yet and Connect beta testers received old Escrow build, I currently running build 6002.17506.090313-1730 2 days now so who know the build I running now may be the final RTM build. :)

Bearclaw
03-26-09, 02:32 PM
They need to give up on this **** and keep moving with 7!

Yaboze
03-26-09, 02:32 PM
Ok, how is it? Memory usage higher or lower? Faster?

AthlonXP1800
03-26-09, 03:04 PM
Ok, how is it? Memory usage higher or lower? Faster?

Looked great so far it used less memory usage than Vista SP1 and same speed. When I booted Vista SP1 and reached desktop, I checked Task Manager that Vista SP1 used 1.5GB memory usage with 45 processes compared to 1.23GB and 66 processes with Vista SP2 escrow.

mailman2
03-26-09, 03:23 PM
Looked great so far it used less memory usage than Vista SP1 and same speed. When I booted Vista SP1 and reached desktop, I checked Task Manager that Vista SP1 used 1.5GB memory usage with 45 processes compared to 1.23GB and 66 processes with Vista SP2 escrow.

Then you've got alot of crap loading - I have a bunch in fact. My SP1 is 1.3GB @ boot up, 850-900MB SP2. SP2 uses alot less memory. Not as little as Windows 7 but much better.

Ive got Windows 7 on my netbook and it runs great, something Vista couldnt even run on.

Sazar
03-26-09, 03:36 PM
Vista SP2 do not hit RTM yet and Connect beta testers received old Escrow build, I currently running build 6002.17506.090313-1730 2 days now so who know the build I running now may be the final RTM build. :)

Is it running pretty stable for you buddy?

I haven't moved from SP1 yet because I am thinking I'll probably do a straight, clean install of Win7 when it drops but if there are enough enhancements, I would be tempted.

nekrosoft13
03-26-09, 05:25 PM
Vista SP2 do not hit RTM yet and Connect beta testers received old Escrow build, I currently running build 6002.17506.090313-1730 2 days now so who know the build I running now may be the final RTM build. :)

running the same build on my HTPC, and 7057 on my laptop.

win7 still to buggy for main rig.

AthlonXP1800
03-26-09, 07:21 PM
Then you've got alot of crap loading - I have a bunch in fact.

Well I checked the full list of processes, here are not alot of crap loaded but 15 svchost.exe running in background, I seem cant shut it down. Checked the file location and found out svchost.exe is from Vista SP1, it not been updated for SP2 so guess I have to wait for official RTM then the processes should coming down to 45 or less.

AthlonXP1800
03-26-09, 07:22 PM
Is it running pretty stable for you buddy?

Yes it as stable as Vista SP1.