PDA

View Full Version : Forceware 190.15 Win7/Vista and XP x32/x64 dated 06/08/2009


Pages : [1] 2

mobilenvidia
06-16-09, 06:54 AM
Driver Information
Released By: NVIDIA
Driver Version: 190.15
Operating System: Windows Win7 64bit
Driver Date: 2009-06-08 (YYYY-MM-DD)
Driver Size: 58.79MB (MD5: 026193d161e489bfa5b1729f2a201eb2)
Release Notes/Change Log (PDF): http://www.laptopvideo2go.com/webpictures/false.gif
MS WHQL Certificate: http://www.laptopvideo2go.com/webpictures/false.gif
Setup Files Included: http://www.laptopvideo2go.com/webpictures/true.gif
Multilanguage Support: http://www.laptopvideo2go.com/webpictures/false.gif

Languages (0)

Information Files (1 files supporting 40 models)* nv_disp.inf supports 40 models:
[DEV_004D] NVIDIA Quadro FX 3400
[DEV_004E] NVIDIA Quadro FX 4000
[DEV_009D] NVIDIA Quadro FX 4500
[DEV_00CD] NVIDIA Quadro FX 3450/4000 SDI
[DEV_00CE] NVIDIA Quadro FX 1400
[DEV_00F8] NVIDIA Quadro FX 3400/4400
[DEV_014A] NVIDIA Quadro NVS 440
[DEV_014D] NVIDIA Quadro FX 550
[DEV_014E] NVIDIA Quadro FX 540
[DEV_0165] NVIDIA Quadro NVS 285
[DEV_01DE] NVIDIA Quadro FX 350
[DEV_0245] NVIDIA Quadro NVS 210S / NVIDIA GeForce 6150LE
[DEV_029C] NVIDIA Quadro FX 5500
[DEV_029D] NVIDIA Quadro FX 3500
[DEV_029E] NVIDIA Quadro FX 1500
[DEV_029F] NVIDIA Quadro FX 4500 X2
[DEV_039E] NVIDIA Quadro FX 560
[DEV_0197] NVIDIA Tesla C870
[DEV_019D] NVIDIA Quadro FX 5600
[DEV_019E] NVIDIA Quadro FX 4600
[DEV_040A] NVIDIA Quadro FX 370
[DEV_040E] NVIDIA Quadro FX 570
[DEV_040F] NVIDIA Quadro FX 1700
[DEV_042F] NVIDIA Quadro NVS 290
[DEV_05E7] NVIDIA Tesla C1060
[DEV_05F9] NVIDIA Quadro CX
[DEV_05FD] NVIDIA Quadro FX 5800
[DEV_05FE] NVIDIA Quadro FX 4800
[DEV_05FF] NVIDIA Quadro FX 3800
[DEV_0619] NVIDIA Quadro FX 4700 X2
[DEV_061A] NVIDIA Quadro FX 3700
[DEV_061B] NVIDIA Quadro VX 200
[DEV_0638] NVIDIA Quadro FX 1800
[DEV_0658] NVIDIA Quadro FX 380
[DEV_0659] NVIDIA Quadro FX 580
[DEV_06F8] NVIDIA Quadro NVS 420
[DEV_06F9] NVIDIA Quadro FX 370 LP
[DEV_06FA] NVIDIA Quadro NVS 450
[DEV_06FD] NVIDIA Quadro NVS 295
[DEV_087A] NVIDIA Quadro FX 470

Windows 7/Vista x32 (http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=24287)

Windows 7/Vista x64 (http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=24289)

Windows XP x32 (http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=24288)

Windows XP x64 (http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=24291)

Will make a set of modded iNFs now for all to enjoy these.

Harboe
06-16-09, 07:09 AM
Looking forward to the modded inf for Windows 7 x64. :-)

mobilenvidia
06-16-09, 07:29 AM
Modded INFs up too

shilk
06-16-09, 12:13 PM
Frak. I just installed the 182.67's, LOL. :headexplode:

Which are performing phenomenally well I might add. Will give these 190's a spin. Thanks for the heads up mobilenvidia! :)

nekrosoft13
06-16-09, 01:35 PM
thanks

saturnotaku
06-16-09, 02:14 PM
Frak. I just installed the 182.67's, LOL. :headexplode:

Those drivers felt noticeably slower on my system. Plus the control panel didn't install correctly. But I'll give this a shot later tonight.

mobilenvidia
06-16-09, 02:23 PM
Control Panel installs OK, but the right click is not working.
Will try and fix this today.

But in the mean time CP is available via Control Panel

Got a little late when these appeared on my door step.
And now it's very early as I head of to work :)

nekrosoft13
06-16-09, 02:27 PM
right click on working? you mean right click on desktop and NVIDIA Control Panel? it is working fine over here.

shilk
06-16-09, 03:19 PM
Yep right-click is working here as well. I did have the issue with the nvidia cp not installing with the 182.67, but I just copied over the nvcplui.exe to my system32 folder. I think it may have been an issue with the beta versions that were released. But the performance was pretty damned fast for me.

I'm still out on a limb with these 190 drivers right now. I do like the new control panel though. :)

mobilenvidia
06-16-09, 04:13 PM
Weird, right click desktop CP doesn't work for me.

Toss3
06-16-09, 04:57 PM
Right click CP works here as well and thanks for the drivers! :)

nekrosoft13
06-16-09, 05:11 PM
Weird, right click desktop CP doesn't work for me.

what OS? V64bit here and it works fine.

Quick420
06-16-09, 05:11 PM
Working great here,I test COD:WAW by starting a server and heading to a certain point on the map Nightfire where my fps used to dip to 150-160.With these drivers my fps in the same spot is 190-200.These also do not cause my rig to BSOD every other time exiting COD:WAW.I tried 185.85,186.08 and they both dip to 150-160,these are the best COD:WAW driver for me,thanks for pointing them out MobileNvidia:D

mobilenvidia
06-16-09, 06:20 PM
what OS? V64bit here and it works fine.

Vista is so yesterday ;) , Win7 x64 Build 7201

mailman2
06-16-09, 06:42 PM
Vista is so yesterday ;) , Win7 x64 Build 7201

haha 7201 is so... last week. Build 7260 ;)

saturnotaku
06-16-09, 06:42 PM
Still issues with flickering textures/shadows in Mirror's Edge. Also, PhysX doesn't work right when installed after the display driver. It starts running smoothly, but as soon as any PhysX enabled effects come into play, the game slows to a crawl.

Back to 182.05 for me.

|MaguS|
06-16-09, 07:02 PM
Still issues with flickering textures/shadows in Mirror's Edge. Also, PhysX doesn't work right when installed after the display driver. It starts running smoothly, but as soon as any PhysX enabled effects come into play, the game slows to a crawl.
Back to 182.05 for me.

Is't that normal Physx itself? :p

nekrosoft13
06-16-09, 07:11 PM
Still issues with flickering textures/shadows in Mirror's Edge. Also, PhysX doesn't work right when installed after the display driver. It starts running smoothly, but as soon as any PhysX enabled effects come into play, the game slows to a crawl.

Back to 182.05 for me.

don't have any flickering textures/shadows overhere.

AdamK47
06-16-09, 07:37 PM
don't have any flickering textures/shadows overhere.

SLI?

nekrosoft13
06-16-09, 08:06 PM
nope, single GPU

saturnotaku
06-16-09, 08:49 PM
nope, single GPU

That explains it then. This is only an issue with SLI setups.

JohnDio
06-16-09, 09:43 PM
I'm truly shocked with these drivers. I can't believe the performance boost i got and i double checked them. Here are some benchies in Windows XP 32Bit:

Intel Core Duo 2 Core 6600 (3.51Ghz), GTX295 (710/1180) , ForceWare 186.08

Doom3: 1600x1200 + 8xFSAA + 16xAF + Ultra Quality= 182.7
Aquamark=185964
3D Mark 2006= 16927
Codecreatures 1920x1440 + 4xFSAA + 16xAF = 175.2
Crysis: 1600x1200 + Tweaked Very High + 16xQSAA + 16xAF= 40.98
The Last Remnant: 2048x1536 + 16xAF: 111.10
DMC4: 1600x1200 + Max settings + 16xCQAA + 16xAF = 219.38 / 158.99 / 273.11 / 140.33
SF4: 2048x1536 + Max Settings + 16xCQAA = 7332

Intel Core Duo 2 Core 6600 (3.51Ghz), GTX295 (710/1180) , ForceWare 190.15

Doom3: 1600x1200 + 8xFSAA + 16xAF + Ultra Quality= 191.7
3D Mark 2005:1024x768= -
Aquamark=190865
3D Mark 2006= 17053
3D Mark 2003= -
Codecreatures 1920x1440 + 4xFSAA + 16xAF = 155.2
Crysis: 1600x1200 + Tweaked Very High + 16xQSAA + 16xAF= 45.77
The Last Remnant: 2048x1536 + 16xAF: 129.66
DMC4: 1600x1200 + Max settings + 16xCQAA + 16xAF = 220.68 / 170.34 / 276.76 / 147.88
SF4: 2048x1536 + Max Settings + 16xCQAA = 7430

Almost 10fps increase in Doom3, 5fps in Crysis,18fps in The Last Remnant (and the stuttering that was present in specific places is gone) and a little increase in both DMC4 and SF4. Only Codecreatures was slower but it is a synthetic bench so who gives a sh!t.

To nail it, i tested Prototype. With the 186.08, there were a few places in the first mission that i was getting pretty low fps (around 20 and i'm not kidding. 1600x1200 + 4xFSAA + 16xAF + Max Settings). Right now with the 190.15, the lowest i've seen is 30. Prototype runs better, that's for sure. And basically every game i tested. I HIGHLY recommend them.

|MaguS|
06-16-09, 09:43 PM
I wish nvidia would fix flatpanel scaling already...

nekrosoft13
06-16-09, 10:01 PM
I wish nvidia would fix flatpanel scaling already...

??

|MaguS|
06-16-09, 10:26 PM
Nvidia's Scaling with Fixed Aspect Ration does not stick in Windows 7. You can click on it but once you hit apply it goes back to displays built in scaling.

Nvidia states it in their release docs that its not supported but I wish they would fix it already.