PDA

View Full Version : Dragon Age Origins specifications


stefan9
06-17-09, 07:00 AM
Specifications announced. May need to upgrade my ram to 8 gig and get a quad but will wait and see how it runs first.

Posted 06/16/09 23:58 (GMT) by Chris Priestly

Many of our fans have been asking if we can provide system specifications for the PC version of Dragon Age: Origins. The Dev team has now been able to lock down both the minimum and recommended system requirements.

Here are the minimum requirements for XP and Vista and the recommended system requirements.

Windows XP Minimum Specifications
OS: Windows XP with SP3
CPU: Intel Core 2 (or equivalent) running at 1.4Ghz or greater
AMD X2 (or equivalent) running at 1.8Ghz or greater
RAM: 1GB or more
Video: ATI Radeon X850 128MB or greater
NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Windows Vista Minimum Specifications
OS: Windows Vista with SP1
CPU: Intel Core 2 (or equivalent) running at 1.6Ghz or greater
AMD X2 (or equivalent) running at 2.2GHZ or greater
RAM: 1.5 GB or more
Video: ATI Radeon X1550 256MB or greater
NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Recommended Specifications
CPU: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz Processor or equivalent
RAM: 4 GB (Vista) or 2 GB (XP)
Video: ATI 3850 512 MB or greater
NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

We will be adding this to The Game page asap. :)



:evil:

http://daforums.bioware.com/viewtopic.html...9&forum=135 (http://daforums.bioware.com/viewtopic.html?topic=682449&forum=135)

DennisK4
06-17-09, 07:20 AM
I am curious as to why the recommended specs are so high.

I haven't seen any videos or screenshots of the game that in any way suggests that it would be that demanding a game. Those specs are higher than Crysis!

|MaguS|
06-17-09, 08:31 AM
I am curious as to why the recommended specs are so high.

I haven't seen any videos or screenshots of the game that in any way suggests that it would be that demanding a game. Those specs are higher than Crysis!

Pathing and AI I would say... But then again the game might not have as much loading then Crysis. Then again NWN2 was also buggy and demanding at launch...

stefan9
06-17-09, 09:47 AM
Pathing and AI I would say... But then again the game might not have as much loading then Crysis. Then again NWN2 was also buggy and demanding at launch...

From what the developers have said DAO will have loading areas like baldur's gate,neverwinter nights,witcher,ect. Hopefully the load times won't be as long as the witcher when it launched.

nekrosoft13
06-17-09, 10:32 AM
wow, 20gb of HDD, space, so this will be 2-3 DVD game. I hope they release a Blu-ray special edition.

glObalist
06-17-09, 11:30 AM
...
Recommended Specifications
CPU: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz Processor or equivalent
RAM: 4 GB (Vista) or 2 GB (XP)
...

lol? XP FTW??

NarcissistZero
06-17-09, 01:57 PM
wow, 20gb of HDD, space, so this will be 2-3 DVD game. I hope they release a Blu-ray special edition.

They will... on PS3 :afro:

Seriously though, weird to see a PC game with a 20GB install that is also on a 8GB disc for consoles... the PC version must have a ton of extra stuff.

|MaguS|
06-17-09, 02:00 PM
They will... on PS3 :afro:

Seriously though, weird to see a PC game with a 20GB install that is also on a 8GB disc for consoles... the PC version must have a ton of extra stuff.

Or higher resoution textures...

NarcissistZero
06-17-09, 02:01 PM
Or higher resoution textures...

Well, that's what I was meaning...

GTA4 was 14GB on PC because of the higher res textures... the game is 7GB installed on the 360.

stefan9
06-17-09, 03:43 PM
Maybe the 20gb install includes the toolset??

Also they already said on their forums no blue ray edition for the pc.

|MaguS|
06-17-09, 04:21 PM
Hope for a steam version at launch or im gonna be waiting...