PDA

View Full Version : Star Wars: Republic Commando Crashes


Altair13
06-21-09, 05:05 PM
Republic Commando was the best damn Star Wars game LucasArts ever decided to make but has many horrible bugs... I used to be one of the best at Republic Commando when I had my GeForce 5200(horrible) which used to be top of the line around 2003. I stopped playing for awhile and got interested in Crysis and I installed my new Visiontek(bad company) HD 3850. I was happy for a few months and decided to play RC again.

But when I started the game it kept on crashing. I clicked customize on the Multiplayer menu and it crashed. When I set bumpmapping to low, everything started working again but left a deep dent on my former RC glory. The graphics were so distracting that I got owned::headexplode:. The arms are in a very weird position and I was very used to maxing it out. Is there a solution to my crashes without changing any of the graphics??? Thanks for reading.

Nitz Walsh
06-21-09, 10:16 PM
Republic Commando was the best damn Star Wars game LucasArts ever decided to make but has many horrible bugs... I used to be one of the best at Republic Commando when I had my GeForce 5200(horrible) which used to be top of the line around 2003. I stopped playing for awhile and got interested in Crysis and I installed my new Visiontek(bad company) HD 3850. I was happy for a few months and decided to play RC again.

But when I started the game it kept on crashing. I clicked customize on the Multiplayer menu and it crashed. When I set bumpmapping to low, everything started working again but left a deep dent on my former RC glory. The graphics were so distracting that I got owned::headexplode:. The arms are in a very weird position and I was very used to maxing it out. Is there a solution to my crashes without changing any of the graphics??? Thanks for reading.
I've probably played through the campaign 3 times, on varying hardware. Doesn't help you, but I've never had it crash once.

SH64
06-21-09, 10:41 PM
I did have a good number of crashes with this game back in the day.

K-1
06-21-09, 11:42 PM
Republic Commando used some proprietary tech in order to get bump-mapping to work on the Unreal 2 Engine. This tech was based around getting it to work on the hardware that was out at the time, and because it was designed so specifically it doesn't work properly with current hardware. Not much you can do but use an older graphic card, when I last replayed the game I threw my 7950GT back in in order to play the game right.

NarcissistZero
06-22-09, 12:09 AM
I played this on Xbox back in the day... great game.

I got it for PC much later in the Star Wars best of collection... ran fine for me, but I only played a couple levels.

K007
06-22-09, 05:46 AM
this was such an awesome game i really enjoyed it on the pc

AdamK47
06-22-09, 02:18 PM
Too bad nVidia helped mess this game up by implementing now obsolete hardware calls.