PDA

View Full Version : Leadtek GeForce 5900 ULTRA---problem!?!?


Maz
07-02-03, 02:59 PM
Hi there.

Not a very hardcore hardware freak, so I'm not THAT good in theese areas, but I THINK I have a problem.

Just got my Leadtek GeForce 5900 ULTRA 256MB TDH MyVIVO (WinFast A350 Ultra TDH MyVIVO) card, but I think it's running a bit slow!?!?

As you can see on this picture I attached, the speed of the graphics-clock is only running at 300 MHz??? Shouldn't this be at like 450???

Do you think I can crank it up to 450? ???


On the www.leadtek.com it says:

Engine clock 450 MHz
400MHz RAMDACs

I'm I totaly wrong here guys...or?

Thanx for helping out a trembling noob ;)
Cheers

/Magnus

DSC
07-02-03, 03:10 PM
In 2d mode, it runs at 300. When you run 3d games on it, it will automatically switch to 450MHz. :D

Maz
07-02-03, 03:12 PM
Originally posted by DSC
In 2d mode, it runs at 300. When you run 3d games on it, it will automatically switch to 450MHz. :D


And this you are sooo incredible sure of???

Just asking to be shure here :)

So what's the overclocking for then in this picture?

DSC
07-02-03, 03:17 PM
Yes, I'm sure. Because the 5800Ultra cards also do this. In 2d mode, they ran at a lower speed. When running games, the 5800Ultra automatically switches to 500MHz clock speed for the GPU.

Maz
07-02-03, 03:20 PM
Originally posted by DSC
Yes, I'm sure. Because the 5800Ultra cards also do this. In 2d mode, they ran at a lower speed. When running games, the 5800Ultra automatically switches to 500MHz clock speed for the GPU.


Ok, fair enough :)

Do you know where I can see how fast it's running in 3D-mode?


/Thanx for the help BTW man.

schuey74
07-02-03, 03:21 PM
He's 100% sure. I'm not sure what overclocking utility you are using but when using coolbits you have options for both the 2D & 3D clocks.

Try rivatuner and all should be ok! :D

http://www.guru3d.com/rivatuner/

Badash
07-02-03, 03:24 PM
Where did you buy it from? Is it the reference design?

Maz
07-02-03, 03:30 PM
Originally posted by Badash
Where did you buy it from? Is it the reference design?

I bought it from a store in sweden

http://www.sbs.o.se/

Got it for 4990:- swedish koronor. Do some currency-calculation to you favourite one to see the right price, though, it was pretty cheap if you ask me...

On leadteks homepage it clearky says it will use the special 2-fan-version. BUT I got a pretty big surprise when I noticed...reference design!?!?!?!?!?

Seems to work alright though...just a bit surprised...

Maz
07-02-03, 03:32 PM
Originally posted by schuey74
He's 100% sure. I'm not sure what overclocking utility you are using but when using coolbits you have options for both the 2D & 3D clocks.

Try rivatuner and all should be ok! :D

http://www.guru3d.com/rivatuner/


yes, ofcourse I believe him...I'm pretty much a noob in this field :)

I used the app that came with the package, WinFox.

bkswaney
07-02-03, 03:34 PM
Yep... in 2d they run at 300 and 3d they run at 450. :)

My 5800ultra is 300 2d and 500 3d.

AthlonXP1800
07-02-03, 09:21 PM
Originally posted by Maz
I bought it from a store in sweden

http://www.sbs.o.se/

Got it for 4990:- swedish koronor. Do some currency-calculation to you favourite one to see the right price, though, it was pretty cheap if you ask me...

On leadteks homepage it clearky says it will use the special 2-fan-version. BUT I got a pretty big surprise when I noticed...reference design!?!?!?!?!?

Seems to work alright though...just a bit surprised...

Oh well I am planning to buy Leadtek 5900 Ultra MyVIVO card, I want to make sure, is the card based on reference design and use 2 slots require to install the card, not dual fans and use 1 slot?

Do your card use VIVO, if it is, do the Leadtek package got VIVO cables and DVI to VGA adapter?

Badash
07-03-03, 12:05 AM
I found some pics of the Leadtek 5900 ultra here:
http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20030705/newitem.html

AthlonXP1800
07-03-03, 01:49 AM
Originally posted by Badash
I found some pics of the Leadtek 5900 ultra here:
http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20030705/newitem.html

Thank for the pic, pity it wont showed inside Leadtek's package :(, it seem the Leadtek's 5900 Ultra is only card use the reference design while 128Mb 5900 is used Leadtek's own dual fans design.

http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20030628/image/ltwfa351.html

Cool Barn
07-03-03, 01:24 PM
Originally posted by Maz
Hi there.

Not a very hardcore hardware freak, so I'm not THAT good in theese areas, but I THINK I have a problem.

Just got my Leadtek GeForce 5900 ULTRA 256MB TDH MyVIVO (WinFast A350 Ultra TDH MyVIVO) card

etc


Geez mate, for someone who's not a hardcore hardware freak you've certainly jumped in all guns blazing buying yourself a top of the range video card!!!

I'd love to see your rig if you WERE hardcore ;-)

Maz
07-03-03, 05:42 PM
Originally posted by Cool Barn
Geez mate, for someone who's not a hardcore hardware freak you've certainly jumped in all guns blazing buying yourself a top of the range video card!!!

I'd love to see your rig if you WERE hardcore ;-)


*LOL*
Pretty funne there man :)

Well, not entirely noob, I know what I like, but when somethings seems wrong, I doesn't always know where to look and what the problem might be.

I had a GeForce 2 ULTRA for quite some time now, actually bought that when it arrived to, and that's, in terms of gfx-cards, a long time ago.