PDA

View Full Version : Headphones plug question


HiCZoK4
09-14-10, 05:52 AM
Ive got Creative Fatal1ty MKII headphones http://www.takrayan.ir/takrayan/mainsite/images/images/Creative-Fatality-MkII---3.jpg (wooow these are great and comfy).
QUESTION TIME:

There are two plugs- offcourse headphones and mic. I dont want to use MIC plug and I dont like it wondering around as I am plugging only headphone one in my pc and 360.

So what will hapen if I

http://multimedia.agito.pl/image/700x700/0/sluchawki-i-mikrofony-komputerowe/creative-labs-fatal1ty-professional-gaming-headset-hs-980.210491.2.jpg
+
http://images04.olx.pl/ui/6/20/38/1276417504_35481238_2-PRZEJsCIoWKIROZDZIELACZEGNIAZDAWTYKITRoJNIKI-itd-Kety-1276417504.jpg

So I will have one plug.

I dont think I will damage headset but will I loose a quality or volume?


Remember. I am not using a mic on this headset and its turned off on a volume rocker

crainger
09-14-10, 06:42 AM
What? Why are you trying to feed your mic back into the headphone?

What could happen is your little mic will try to play sound coming through the splitter and will end up being damaged. It mightn't happen but it's a possibility. Honestly just let the mic dangle, safest option.

ViN86
09-14-10, 08:42 AM
Simple solutions for simple people.

http://www.roadsidelumber.com/images/electrical_tape.jpg

Bearclaw
09-14-10, 10:41 AM
:headexplode:


Dear hizc0ckforyou,

Just let it dangle.

-bearshizzle

lduguay
09-14-10, 11:15 AM
As :crainger: said, sound will play thru the mic and *will* get damaged. Just split the cable to the headphone and cut the mic cable. Problem solved permanently :p

ViN86
09-14-10, 11:57 AM
Or, instead of ruining the headset, just tape the microphone connector to the cable. :retard:

einstein_314
09-14-10, 12:02 PM
I think you need to get creative on this one ... maybe ... tape the mic connector back on the cable so it doesn't dangle? Definitely don't use that splitter thing ... you will most likely damage the mic.

HiCZoK4
09-14-10, 05:07 PM
I have Mic turned off on volume rocker.
I would normally let it dongle but this is only big con of this headset. Connectors are tiny and are dongling on thin ass cables(as seen on picture). I am afraid the plugs might damage when switching too often... Anyway. I dont like using duct tape. Things get gluey after time...

But I will do as You say. Just bind those two cables together with mic one facing backward so I will not be mistaking those when connecting in the dark.


Now I feel like retard for connecting using triple jack connector... but nothing got damaged and I was listening too music for 2 hours today :headexplode:

(Ohh and btw) Mic is detatched in that model;)
(btw2) I am using front case output for headphones and rear for speakers. Ive my realtek HD (yeah I know... but its enough for me and actually better than AudigySE I was using) set to use same audio stream for booth ourputs. Ive tested it and it seems the quality is as good from front output as from rear, But I am not an audiophille so Its all about what I hear.
I am mentioning it becouse a friend of mine who DID NOT have realtek HD but just a standard Real****, had much lower quality from front output.

Ok thats all. thanks for Your patience guys;) ...And BearSmile. Dont try to copy Craingerus style of changing my nickname :bleh: Enough is enough

Aphot
09-14-10, 05:24 PM
you could cut the microphone connector off.

HiCZoK4
09-14-10, 05:32 PM
No way. I am using mic sometimes lol. Btw. Trashing headset of this price would be plain stupid :bleh: