PDA

View Full Version : Geforce 5600 freezes


Pages : [1] 2

Steeleagle
08-29-03, 06:34 PM
I just built me a computer with 2400+amd 1024ram and 5600geforce128mb and when i go to play games like Everquest it runs good but like ever 5 to 10 mins it freezes for like 15 secs. on counterstrike i turn it on Glopen and it does the same thing. but when i run it on software it runs good but it looks crappy.

can anyone help me out please

LordSpawn
08-29-03, 06:38 PM
Check to see if the card is overheating. My friend had the same problem with EQ but it started doing it after an hour or two of gameplay.

Steeleagle
08-29-03, 06:49 PM
i dont think its over heating i can put my hand in my computer and its cooler in my computer than my house i got 4 fans running in my comp.

i downloaded the lastest drivers and stuff. do i need to download dx9?

Dazz
08-29-03, 06:54 PM
Well the latest drivers are desgned to work with DX9, you should really be using DX9B.

Steeleagle
08-29-03, 06:55 PM
Do i have to download that or does it come with the lastest driver download?

Dazz
08-29-03, 06:57 PM
NOpe you have to download, http://www.microsoft.com/windows/directx/default.aspx

Steeleagle
08-29-03, 07:03 PM
Ok just downloaded it and im going to try it out il post when im done

Dazz
08-29-03, 07:11 PM
Also you did't post what board you have?

Steeleagle
08-29-03, 07:18 PM
Motherbroad? NVIDIA Nforce 2chipset based K7N2

Steeleagle
08-29-03, 07:19 PM
And still freezen on EQ but i played CS and had no problem but i any played for a min. maybe i should try to reinstall EQ?

Steeleagle
08-29-03, 07:23 PM
still freezen on CS to = (

Dazz
08-29-03, 07:41 PM
Thought as much, the nForce 1 & 2 have problems with the Geforce FX cards and you MUST flash your BIOS to fix this problem.

I take it you have an MSI K7N2 board? Use the MSI Live Update 3 on their site, www.MSI.com.tw

Steeleagle
08-29-03, 07:49 PM
Yes MSI.. i just downloaded it im going to check out and see if it fixed it ill be back to post in about 10 15 mins

Steeleagle
08-29-03, 07:57 PM
I was just on EQ for a min and it looks like its freezen faster now...

Steeleagle
08-29-03, 07:57 PM
And how do i "Flash" my bios?

Steeleagle
08-30-03, 10:48 AM
I found the bios but i cant find the one for 5600 fx theres one for 5900 fx can anyone tell me h ow to get it?

Dazz
08-30-03, 11:11 AM
Intall the program, double click on MSI Live Update 3 icon on the desktop, then click Live BIOS in top left of the IE that it opens do as it says on the page i.e diable virus scanners etc, click yes, then click connect to MSI Live update server (where the arrow is) it will search for the files for you then click on the install wizzard it will down load then install the new BIOS.

After which it will reboot the computer, go into your BIOS and reset everything to defaults, save & reboot.

Steeleagle
08-30-03, 11:19 AM
I clicked on myicon and it says stuff like Auto search settings i click on that and it comes down to live bios live drivers ect. but then it says something about dates and the time wtf is that?

Dazz
08-30-03, 11:21 AM
What it does is it scan every sunday for new updates for your MSI hardware, MSI board or MSI video card and asks if you want to install them.

Thats a auto search program call (MSI Live Monitor) but the other one you need to use is (MSI Live Update 3) which looks there and then on the web for you, you should use that one rather then the Live Monitor.

Steeleagle
08-30-03, 11:22 AM
When i go to auto search and it looks up the bios it comes up with one and it says something about fixed Geforce FX 5900 but i have 5600 fx but i still flashed it and rebooted my computer and having the same probelms is there anything else i have to do after i flash my comp?

Dazz
08-30-03, 11:28 AM
What nVDIA nForce drivers are you running? if all else fails it maybe down to a fualty card and you may have to RMA it.

Steeleagle
08-30-03, 11:28 AM
Ok im on live 3 now do i just install all the bios they have for me>?

Steeleagle
08-30-03, 11:29 AM
I have no clue is there anyway i can find out?

Slappi
08-30-03, 11:40 AM
Originally posted by Steeleagle
I just built me a computer with 2400+amd 1024ram and 5600geforce128mb and when i go to play games like Everquest it runs good but like ever 5 to 10 mins it freezes for like 15 secs. on counterstrike i turn it on Glopen and it does the same thing. but when i run it on software it runs good but it looks crappy.

can anyone help me out please



Turn up the temp in your house and it will stop freezing.

:rofl

Dazz
08-30-03, 11:46 AM
Originally posted by Steeleagle
Ok im on live 3 now do i just install all the bios they have for me>? Theres only 1, and it will show you it.
http://www.nvnews.net/vbulletin/attachment.php?s=&postid=184138
Also you might want to try the live drivers also for your nForce board.