PDA

View Full Version : No GTX680 until Q2 2012


Pages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

Greedo
02-17-12, 12:50 AM
I have a 5850 :(

oh teh noes.

Shamrock
02-17-12, 03:09 AM
I have a 5850 :(

HA! I have a 260GTX. In my main rig. I use it for Skyrim. :D

Maverick123w
02-17-12, 08:21 AM
I can wait. The 7970 is a nice upgrade now if I wanted it. But it is to expensive for the performance increase over the 580's.

I'm in a similar position in that I don't need to upgrade.... I just want to :D

mullet
02-17-12, 09:44 AM
I want my 680 asus 3 slot cooler. NOW!!!!!!

TheTaz
02-20-12, 11:30 AM
HA! I have a 260GTX. In my main rig. I use it for Skyrim. :D

Double HA! I have a liquid cooled 8800GTX. In my main rig. I use it for Skyrim. :p

Shamrock
02-20-12, 09:15 PM
Rise up!

Muppet
02-21-12, 07:00 PM
Rise up!

That's what she said ;)

Shamrock
02-21-12, 10:41 PM
:(

Muppet
02-21-12, 10:48 PM
:(

:D

Shamrock
02-22-12, 01:19 AM
:D

And I did as she said! ;)

On a serious note. Another rumor, from several sources.

The GK104 is NOT a GTX 660, but is the GTX670 Ti. More confirming reports of GTX 680 at least half a year away.

http://www.techpowerup.com/160933/Top-NVIDIA-GK104-Part-Gets-GeForce-GTX-670-Ti-Branding.html

http://vr-zone.com/articles/report-nvidia-gk104-releasing-in-march-as-geforce-gtx-670-ti/14952.html

lee63
02-22-12, 05:44 AM
And I did as she said! ;)

On a serious note. Another rumor, from several sources.

The GK104 is NOT a GTX 660, but is the GTX670 Ti. More confirming reports of GTX 680 at least half a year away.

http://www.techpowerup.com/160933/Top-NVIDIA-GK104-Part-Gets-GeForce-GTX-670-Ti-Branding.html

http://vr-zone.com/articles/report-nvidia-gk104-releasing-in-march-as-geforce-gtx-670-ti/14952.html
I'm tired of waiting, I love NV but its the waiting this time that's killing me...time for a pair of HD7950s.

MUYA
02-22-12, 06:18 AM
I'm tired of waiting, I love NV but its the waiting this time that's killing me...time for a pair of HD7950s.

DO EEEEEEEEEET!

Hehehe man u could always sell the 7950s to offset another purchase later should you decide to jump ships?

Yeah the wait and no substantiated info leaking out is killing me too.........

walterman
02-22-12, 06:24 AM
Wasn't Maxwell scheduled for 2013 ?

If the high end part of Kepler is not going to be released until Q3/Q4 2012, then, it's not going to be worth the waiting.

Anyway, anything without a 512bit bus paired with GDDR5 is not worth the upgrade :D

Ninja Prime
02-22-12, 08:37 AM
Wasn't Maxwell scheduled for 2013 ?

If the high end part of Kepler is not going to be released until Q3/Q4 2012, then, it's not going to be worth the waiting.

Anyway, anything without a 512bit bus paired with GDDR5 is not worth the upgrade :D

...And fermi was scheduled for 2010, and kelper was scheduled for 2011, seeing a pattern here? Maxwell will be end of 2013 if not into 2014.

What I don't get is, if this roadmap is correct, and the rumors of 40% faster are correct, what NV is gonna do launching so much later. 7990 is gonna be out before then, which should have better than 40% above 7970. Hell, stock 7970s can overclock +30% while still staying under 300w TDP, thats almost up to that level right now. They don't think that in 8 months AMD can cook up a respun/redesigned 7970, lets call it 7980, thats clocked up to ~1300mhz that can beat it? And these are the high end rumors, if its any of the lower end ones...

Muppet
02-23-12, 12:58 AM
The lack of any news from Nvidia is quite disappointing really. The one good thing to come out of it is, that by the time Kepler does release. If it is an under performing product, the ATI series should have dropped to a more reasonable price. I will be upgrading to Ivy Bridge when it releases, so I will see what happens by then.

lee63
02-23-12, 07:26 AM
DO EEEEEEEEEET!

Hehehe man u could always sell the 7950s to offset another purchase later should you decide to jump ships?

Yeah the wait and no substantiated info leaking out is killing me too.........Yeah, I would like to just have one card to run BF3, Ultra with AA, just one 7970 wont do it and two is to much $$ so its a pair of 7950s for me.

Maybe Ill sell them later and get NV high end, I really miss NV but they are really lagging lately.

Muppet
02-23-12, 01:17 PM
Yeah, I would like to just have one card to run BF3, Ultra with AA, just one 7970 wont do it and two is to much $$ so its a pair of 7950s for me.

Maybe Ill sell them later and get NV high end, I really miss NV but they are really lagging lately.

Thats understandable. I myself would love a single card that could run 3 monitors, but that's not even remotely possible with every setting maxed.

I'm sure you won't be disappointed with a couple of 7950's. They are pretty fast.

Xion X2
02-23-12, 04:36 PM
Yeah, I would like to just have one card to run BF3, Ultra with AA, just one 7970 wont do it and two is to much $$ so its a pair of 7950s for me.

Maybe Ill sell them later and get NV high end, I really miss NV but they are really lagging lately.

Two 7950s here, and I can run BF3 at max settings and supersampling AA at a smooth 60+fps at 1920x.

lee63
02-23-12, 08:14 PM
Two 7950s here, and I can run BF3 at max settings and supersampling AA at a smooth 60+fps at 1920x.
Yep, how is the new CCC AA ? cant wait to try it out. How a bout some screenies :D

Xion X2
02-23-12, 09:11 PM
They have pretty good AA options. Supersampling is now built into the Catalyst.

http://img80.imageshack.us/img80/2508/97910444.jpg

Xion X2
02-23-12, 09:14 PM
http://img534.imageshack.us/img534/184/87113029.jpg

lee63
02-24-12, 12:07 AM
Nice..you gonna OC ? these cards do well, as good as a stock 7970. What drivers are you using ? and are using the CAP too ?

Xion X2
02-24-12, 11:32 AM
Nice..you gonna OC ? these cards do well, as good as a stock 7970. What drivers are you using ? and are using the CAP too ?

OC'ng has been hit or miss so far. I think it's just due to early driver / architecture bugs. I've been able to OC a single 7950 but not Crossfire so well.

I was able to OC a single 7950 from 830/1250 to 1000/1400 to run the Unigine Heaven benchmark on stock voltage. Boosted my score from 32 to 38 fps at 1920x with tesselation maxed and 8xAA.

I'm running the 12.2 pre certified driver linked in the Rage3D driver forum (would link to it now but the site's down.) Have installed all the CAPs so far.

Even on the stock coolers the cards run extremely cool unless I'm running 4xSSAA.. then they heat up and you'll hear the fans start ramping up. The highest I've seen them is about 64c when I was playing Rift with 4xSSAA as there are lots of trees out in the forests. Skyrim with texture mods runs them to about 60c.

If you get one with the stock cooler you won't believe how light the card feels in your hand. I've never had a high-end card that was so light.

I will say this: crossfire is buggy at the moment. There are times when I'll be running a game fine, then enter a new area and will get stuttering and slower framerates. If I alt-tab out of the game and come back in it fixes it. I'm going to report it to the driver team today. I've also gotten a few crashes to the desktop, so the drivers are still in progress with it being such a new card and a brand new architecture.

Even with the bugs Crossfire is worth it. Skyrim runs so much smoother than it does on a single card. (Note that I'm running the HD texture pack for 4MB textures that wasn't done in the reviews which hits the framerate a lot more.)

lee63
02-25-12, 08:26 AM
I would really like to get around 1035-50 one each card, that's when they seem to equal a 7970...talk about getting your moneys worth. I cant wait only a couple more days :D

Also I think the XF OCing issues has something to do with disabling ULPS, I'm trying to figure out what powertune does, Ive never used it before.

Xion X2
02-25-12, 09:09 PM
I would really like to get around 1035-50 one each card, that's when they seem to equal a 7970...talk about getting your moneys worth. I cant wait only a couple more days :D

Also I think the XF OCing issues has something to do with disabling ULPS, I'm trying to figure out what powertune does, Ive never used it before.

Yeah, I'll have to look into that.

Once Swiftech comes out with their new blocks I'm ordering two of them so I can overclock.

http://www.guru3d.com/news/swiftech-komodo-radeon-hd-7970-waterblock/