PDA

View Full Version : Audigy 1 problem


fonbu
09-03-03, 10:56 AM
I have an Audigy 1. I tried the drivers off the original cd-rom(VXD), they work but no hardware sound support, so I download the drivers off the creative website(the VXD drivers), they have hardware sound support but there where sounds that would repeat, and odd echoing using those. So I downloaded the WDM(win2k) Audigy 2 drivers, they have perfect hardware sound support, work perfectly in UT2k3, but in my other games (tribes 2..etc) when EAX 2 in enabled performance is fine for a couple minutes then it starts to degrade, the more sounds that are happening at once it slows the machine right down where theres pausing, like the sound lagging behind. I never had this problem with my Sound blaster Live! value. Can anyone help me with this?

Specs:
Athlon XP 1700+
Asus A7M266
Samsung pc-2100 cas 2
Radeon 9500 Pro @ 324/540 oc'd_bios
Soundblaster Audigy
Lg 52x cd-rom
Lite-on 48x24x48 cd-rw
Windows 98SE

stncttr908
09-03-03, 12:18 PM
I think that if you had 2k/XP it would solve a lot of your problems. Windows 98SE is just getting too old. Hardware support for the NT based OS's has been superb as far as my experience goes.

LTech221
09-03-03, 09:37 PM
Are you just saying you installed WDM drivers over the VXD creatives? If thats the case, thats a big NO NO. It will cause more problems than help. When you install the drivers, try using the CTZAPXX and upgrade via that. Otherwise stncttr908 is pretty much right, When I was using windows 98se with my A1 I didnt have any real troubles with eax, but whenever I loaded a dvd the sound would go out of sync.

fonbu
09-06-03, 05:14 PM
I think you right LTech221 I never did uninstall the vxd drivers before I installed the wdm drivers. I'm trying it now!

fonbu
09-07-03, 07:59 PM
It works great now no problems in any games anymore...bf1942,dune 2000,tribes 2. Thanks!