PDA

View Full Version : Agp Override Values For Det. 52.16


teebus
11-16-03, 04:21 AM
As is evident from the picture below, although my graphics card supports an 8X transfer rate, and my VIA KT266 supports a 4x transfer rate, the slider obtained here (by the "hidden features" patch) refuses to stick past 1X (it reverts back to 1X when it is restarted)... I am guessing this slider bar is there involuntarily, and wont affect my performance??? Please help.

:( I must say that it seems to get overloaded with texture data on games like IGI2, and stops responding... My "phoenix bios" is fully up to date as well!

Thank you all very much for your time!


ftp://ftp.blueyonder.co.uk/store1/incoming/GFFX5600.bmp

(sorry about the image format, but I had trouble uploading the .JPG to the server) :angel2:

DirtySanchez
11-16-03, 08:08 PM
Yeah, you can completely ignore the AGP settings panel. It's a bug in the 52.16 forceware release. I had the exact same issue, no matter what I did it would instantly reboot my machine. My machine is a Intel i845 based motherboard; so we have two completely different platforms, so it isn't anything wrong with your system. It is actually running at 4X though, regardless of what it's saying. If it bugs you, you might try the 52.70 betas that have been floating around, that fixed the problem for me. Now if I could only figure out why volumetric fog crashes MOH games for me... I'd be a happy man.

teebus
11-17-03, 02:00 AM
Thank's... I will try the 52.70 beta drivers! :afro:

DarcSchnider
11-18-03, 12:12 PM
So mine with the same driver shows the card, motherboard and driver are 8x but my os is running 2x does that mean that the os is 2x or is that a bug? Im using Winxp Pro

DirtySanchez
11-18-03, 12:47 PM
I'm pretty sure that's a bug.

teebus
11-18-03, 02:51 PM
It certainly is a bug... 52.70b drivers work great! And the AGP transfer rate now correctly reads "4x"

DarcSchnider
11-18-03, 05:56 PM
Where did you get the b version?

Originally posted by DirtySanchez
I'm pretty sure that's a bug.

DirtySanchez
11-18-03, 09:59 PM
I'm thinking by "b" he meant beta.

teebus
11-19-03, 02:01 AM
:rolleyes2 Yup

DarcSchnider
11-19-03, 08:07 AM
Hmm I am running the 52.70 driver unless mines alpha. what does your os come up as under the hidden agp tab?

Originally posted by DirtySanchez
I'm pretty sure that's a bug.

teebus
11-19-03, 12:25 PM
Originally posted by teebus
It certainly is a bug... 52.70b drivers work great! And the AGP transfer rate now correctly reads "4x"

I have 53.03 now B.T.W anyhow :cool: