PDA

View Full Version : Anyone try 6800gt on there HDTV?


Headbust
07-09-04, 02:59 PM
Was wondering how the quality is...

Dont wanna go out and buy a 10 foot s-video cable for $35 unless its worth it :)

quik0ne
07-09-04, 03:05 PM
I was going to try it with my dvi cable when I get it, so I can see what Far Cry looks like on a 50 inch tv. :drooling:

mrgoodcheese
07-09-04, 03:16 PM
You better not waste $35 on a 10' s-vid cable.

Any plain-jane s-vid cable from Wally World or a hardware store for under $10 will do the same as a hyped $35 cable.

AthlonXP1800
07-09-04, 05:03 PM
Do not get S-Video cable, it do not give you high quality picture, DVI picture quality is higher quality and alot better than S-Video.

Headbust
07-09-04, 05:06 PM
I dont have dvi input on the tv

Ruined
07-09-04, 05:07 PM
Forget the svideo cable. If you have a HDTV that doesn't support DVI, but a VGA -> YUV (component video) converter:

http://www.pacificcable.com/Picture_Page.asp?DataName=9A60

svideo will be reduced to NTSC quality - 720x480 interlaced.

If run a VGA/DVI out of your computer (and convert it to component if necessary), instead of 720x480 interlaced you can get 1920x1080 interlaced! (or 960x720 progressive if your tv supports it)

Only thing is not all games support HDTV res.

Cota
07-09-04, 06:05 PM
Brand and model of your HDTV?

JGene
07-10-04, 04:11 AM
Don't go with SVideo! At the very least get a VGA->Component cable adapter. SVideo is low bandwidth and will make your PC display look really ugly.

Headbust
07-10-04, 02:41 PM
Brand and model of your HDTV?

If someone wants to look it up for me that would be great, im sure i could do it myself but im to lazy and this really aint important to me at the moment but would be good to know

Hitachi 43f300 43" HDTV

Headbust
07-10-04, 02:47 PM
I found this

1280 line horizontal resolution
Full 1080i HDTV capable

Headbust
07-10-04, 03:12 PM
actually i got rid of the HDTV service because of the limited amount of channels that it offers, anyway i remember a DVI input on the hdtv cable box, in the future when i get it back would i be able to hook the PC up to the cable box?