PDA

View Full Version : Blue Graphics in Farcry with 61.76


WeReWoLf
07-21-04, 05:30 PM
Does anyone have any idea how this can be fixed? Otherwise i'm gonna hafta revert back to 56.72

cmor
07-21-04, 05:38 PM
Have you upgraded to the 1.2 patch of Far Cry?

WeReWoLf
07-21-04, 08:53 PM
Not yet. I have downloaded it this morning, but i had to leave for work shortly after.

kraigc
07-21-04, 09:17 PM
im having the same problem with the demo

cam9786
07-21-04, 09:29 PM
I can confirm there is a tiny bit of blue graphics in 1.2 with 61.76. Damn.

garikfox
07-21-04, 09:47 PM
Ohh man that SUX.. :(

Severian126
07-21-04, 10:58 PM
Umm, what is the blue graphics? Are you guys talking about that little, bluish glitch that appears for a sec or so in several differetn places during the load screen? :retard:

rewt
07-21-04, 10:59 PM
I see no such thing with my 5900, Forceware 61.76 (modded for SM3.0), and Far Cry 1.2. Make sure you haven't disabled the Table Fog Emulation.

WeReWoLf
07-22-04, 12:30 AM
a little blue graphics? i'll take a screenie for you guys to have a look at when i get home from work. it's not just a little blue graphics. The whole F#cking screen is blue! Except for the radar/threat detector in the corner. And no, i haven't disabled Fog Table Emulation.

Severian126
07-22-04, 12:49 AM
Oh, wow, that must suck. :(

WeReWoLf
07-22-04, 01:01 AM
oh yeah, it does... it was even doing it with my 5700. Any drivers after 56.72's give me blue graphics in farcry. i have no idea as to why though.

bagman
07-22-04, 01:22 AM
Do a search of this forum or the Far Cry forum.
This subject is well documented
It has to do with yur in game graphics setting. If yu set them too high the blue hue appears, particularly on the hand. I had the same trouble and played around with the Advanced Settings to fix it.
I believe either "Special Effects" or "Lighting" are the trouble.
I have mine set at Medium and High.
I am running the game with 61.76 and patch 1.1 with no issues on a FX5900PV
Am yet to install the v1.2
Hope this helps
cheers

WeReWoLf
07-22-04, 01:35 AM
as i said... i'm gonna hafta post a screenie just so you can get the full idea of how bad my problem is.

betterdan
07-22-04, 01:51 AM
I am running at 1280 x 1024 everything maxed including water at ultra high. 4xAA and 4xAF. Using 61.76 drivers and Farcry patch 1.02. I see nothing like you are describing it just looks beautiful.

WeReWoLf
07-22-04, 01:58 AM
Well the strange thing is i was actually trying to run it at 800x600 2AA+2AF High settings... now that's not even pushing a 5700 to it's limits, let alone a 5900XT, and i'm getting rather crap results.

Unidus82
07-22-04, 03:30 AM
Ran farcry demo on my 5200Ultra and looked nice but when i got my 6800 and started using the 61.xx drivers it lookes like ****. onlything that looks normal are the trees and the sky. Water isnt visable except some of the bottom of the ocean. Floors flicker or dont show up. Guess the demo doesnt work well with 61.xx drivers. Gonna post a screenshot in a min when i take it brb.

Unidus82
07-22-04, 04:11 AM
http://webpages.charter.net./Turismon/FarCry0001.jpg

http://webpages.charter.net./Turismon/FarCry0005.jpg

Wierd glitches.

WeReWoLf
07-22-04, 04:34 AM
This is what my farcry looks like

WeReWoLf
07-22-04, 05:41 AM
not to worry.. the 1.2 patch fixed all.