PDA

View Full Version : Geforce 6800 GT help


Pages : [1] 2

dsj
08-23-04, 09:58 PM
Is my video card defective? In 3d mark 2003 I only got about 10050 marks. When I downloaded FRAPS I got 27 frames per second average on the highest settings with 1024*1280 resolution in the typhoon rising demo. In deus ex invisible war with 4x multisampling on the same resolution I got the same results at the beginning of the game in alex's room. invisible war can often go below 24 frames per second. and in medieval totalwar on 1024*768 I got the same average! but the frame rate hasn't fallen below 24 frames per second.

dsj
08-23-04, 10:22 PM
I really need help here.

Warlen
08-23-04, 10:32 PM
What are your system specs? Ram type/board/cpu speed-fsb/psu and how many components being powered by it.

kahloq
08-23-04, 10:48 PM
Yes need system specs to look at the whole picture. 10000 3dmarks is kinda low for a GT unless your seriously bottlenecked by mem or cpu. Also, do you have vsync enabled when benching? Are you running 3dmark with the drivers set in HIGH PERFORMANCE or Quality?(This is adjusted in nvida driver display)

dsj
08-23-04, 10:59 PM
Athlon xp 3000+
kingston 1024 MB pc 400 ram
a7n8x deluxe mb
western digital 8 mb cache
Lg 52X cd rewriter
I used to have overheating problems even with 3 case fans and the computer crashes or reboots. After I opened my side pannel there are no more heat problems. But is this performance right at all or is the card defective? Is invisible war a video card strainer?

dsj
08-23-04, 11:00 PM
Also, do you have vsync enabled when benching? Are you running 3dmark with the drivers set in HIGH PERFORMANCE or Quality?(This is adjusted in nvida driver display)
How do I know these?

Warlen
08-23-04, 11:02 PM
Your specs seems ok to get a 11k with a GT. Did you reformat your PC after installing the 6800? Or have you turned off all programs while benchmarking with 3DMark03?

BrownHornet
08-23-04, 11:02 PM
Im pulling 10k with my set up not sure what the benches you ran are like since i dont have those games. Id say your not to far off teh mark if anything unless your overclocking.

dsj
08-23-04, 11:09 PM
Your specs seems ok to get a 11k with a GT. Did you reformat your PC after installing the 6800? Or have you turned off all programs while benchmarking with 3DMark03?
I have restarted the computer, turned off all programs and disabled antivirus. I didn't 11k, 10050. I reformated 2 times already. But what about the slow frame rate in games?

Warlen
08-23-04, 11:13 PM
Certain games can be slow because of the need of new patches or driver updates. What version of driver are you using?

dsj
08-23-04, 11:18 PM
Certain games can be slow because of the need of new patches or driver updates. What version of driver are you using?
The games all have the latest patch. I'm using driver version 61.77. Is my card defective? Thank you guys for replying.

ssj4goku887
08-24-04, 12:10 AM
if your card was defective it would get much lower score in 3dmark03 its not defective u just need a little bit of tweaking thas all.

BrownHornet
08-24-04, 12:33 AM
if your card was defective it would get much lower score in 3dmark03 its not defective u just need a little bit of tweaking thas all.


Its possible it is defective give it a few more days unless youve spent a ton of time on it already. You get the ideals from personal experience if its defective or not youll know.

dsj
08-24-04, 11:49 AM
Its possible it is defective give it a few more days unless youve spent a ton of time on it already. You get the ideals from personal experience if its defective or not youll know.
I've already got it for over a month. And when I'm playing farcry the textures of the mountains suddenly got replaced be large areas of black and dark green.

dsj
08-24-04, 02:46 PM
Is my card defective?

FastRedPonyCar
08-24-04, 02:53 PM
no. it seems fine to me. See my sig for my score. Not far behind. I ran the benchmark with the cpu at 2.9ghz since the 6800 puts out biblical amounts of heat into my case that lock up the cpu if it's clocked at 3ghz or higher :(

What does the doom3 timedemo run at 1280X1024 with ultra settings and no AA?
________
roor bong (http://roorbongs.org)

dsj
08-24-04, 03:19 PM
no. it seems fine to me. See my sig for my score. Not far behind. I ran the benchmark with the cpu at 2.9ghz since the 6800 puts out biblical amounts of heat into my case that lock up the cpu if it's clocked at 3ghz or higher :(

What does the doom3 timedemo run at 1280X1024 with ultra settings and no AA?
I'll download it now.

dsj
08-24-04, 04:54 PM
where do I get the demo?

BrownHornet
08-24-04, 09:30 PM
I think thats a driver issue if its not one game and all drivers are like this in games. Id see about getting the company you bought it from to test it unless you no where you can put it in another Pc and do test.

Its still very possible on a slim chance your memory or something is bad but the card is running without openly showing it to you.

Worst case you loose your card for a few days and they ship you the same one back when they find nothing wrong.

Ed;
I think a few of the first radeon 8500s on release had bad memory but they benched fine ran smooth in games but some games look messed on.

dsj
08-24-04, 10:52 PM
It's kingston legendary quality. I have to pay to ship it to america?

SigmaOrionis
08-25-04, 03:24 AM
Are you by any chance running with VSync on in the Control Panel. If you are and youre using a 100hz refresh that could explain your framerate being around 24.

I also think the errors you're seeing in FarCry are probably a driver or game issue.

dsj
08-25-04, 10:40 AM
Are you by any chance running with VSync on in the Control Panel. If you are and youre using a 100hz refresh that could explain your framerate being around 24.

I also think the errors you're seeing in FarCry are probably a driver or game issue.
I'm running on 60 hertz refresh rate. What is VSync?

dsj
08-25-04, 11:32 AM
It lags on total war. with 17 frames per second. I'm calling technical support.

dsj
08-25-04, 12:13 PM
Ok I got 100084 on the last 3d mark test. I'm really dissapointed with my card.

BrownHornet
08-25-04, 04:41 PM
I'm running on 60 hertz refresh rate. What is VSync?
Heres your problem id assumemaybe not with teh bad textures your getting.

Vertical Sync when on make any game your running move at your set refreshrate also helps keep the jagged lines off your monitor when on. When its off you can go as high as your monitor allows.


Like in any game vsynce on at 60hz youll never see over that number the game or your monitor is set to. When its off you can go as high as your monitor allows. its possible your getting lower fps do to the 60hz and vsynce cap.

You can look it up in the control panel performance quality settings.





In my case defualt 85hz but in counterstrike, after i altered the ini file im hitting 100fps, its a driver issue why i cant go over 85hz but my monitor does and has. Same deal with the set fps/hertz for me if i enable Vsynce ill drop to 85hz tops.