PDA

View Full Version : question for V9999GE owners


Pages : [1] 2

Mud
09-15-04, 10:57 PM
what frequencies do your core/RAM autodetect to? mine autotests to 412/1.12, but i've been playing around a little higher...any reason to doubt 6.5.7.6s autodetect? just wondering how lucky i got ;)

on the plus side the cooler on this thing is solid, nothing seems to phase it...however i do have some reservations about the amount of cpu cycles smartdoctor takes. seems to spike 5% cpu usage (on a XP3200+) whenever it samples the voltages/temps/fanspeed.

Rob80
09-16-04, 12:58 AM
what frequencies do your core/RAM autodetect to? mine autotests to 412/1.12, but i've been playing around a little higher...any reason to doubt 6.5.7.6s autodetect? just wondering how lucky i got ;)

on the plus side the cooler on this thing is solid, nothing seems to phase it...however i do have some reservations about the amount of cpu cycles smartdoctor takes. seems to spike 5% cpu usage (on a XP3200+) whenever it samples the voltages/temps/fanspeed.

My autodetect was 429/1.16. I run it at 430/1200 with no issues. I'm using 61.77 (for now)...

PeterJensen
09-16-04, 01:42 AM
Just got my card yesterday.
Running 400/1200, the card clocks ****ing insane, i bet i can push it further :afraid:

PeterJensen
09-16-04, 01:44 AM
Rob80 : did you try the new rivatuner on your card? Can you unlock the pipes?

zakelwe
09-16-04, 02:37 AM
I've got one of these cards arriving soon as it was cheaper than the GT I assumed, either rightly or wrongly that the 6800U PCB with the twin molex connectors would allow a good overclock to compensate somewhat for the 12 pipes.

Has it got 1.6ns memory or 2.0ns memory ? Whatever 1100Mhz seems given and with 12 pipes and 256 bit width it should have more than enough.

Of course, as Peter says can Rivatuner unlock the 4 pipes ? Seems in general not many cards are softmadable ....

Regards

Andy

Dazz
09-16-04, 03:20 AM
I just ordered one as it was the ONLY 256MB 6800 card in stock except the Ultra's, I had ordered a 6800GT but after over a week of waiting and still on order i gave up and gone with this card should get it very soon :)

zakelwe
09-16-04, 03:24 AM
I just ordered one as it was the ONLY 256MB 6800 card in stock expect the Ultra's I had ordered a 6800GT but after over a week of waiting and still on order i gave up and gone with this card should get it very soon :)

Who did you order it from Dazz ? I got mine from Dabs, they are not the cheapest I guess but i was too lazy to go hunting around and they are a known quantity.

Regards

Andy

Dazz
09-16-04, 03:41 AM
Yeah that was where i ordered mine from, i was waiting on the MSI NX6800GT but got tried as i want this 6800 to play Dawn of War pefetctly :)

zakelwe
09-16-04, 03:48 AM
Yeah that was where i ordered mine from, i was waiting on the MSI NX6800GT but got tried as i want this 6800 to play Dawn of War pefetctly :)

I'll try and softmod mine as soon as I get it, if it is a success then it'll be half way between a GT and a Ultra and not half way between a NU and a GT, so will be a bargain . However with most of these mods it is a failure according to unwinder :( Oh well, 12 pipes and hopefully 400/1100 will not be too shabby !

Regards

Andy

PeterJensen
09-16-04, 03:52 AM
400/1200 should be easy for this card. Also in the driverheaven review they say that if a board should be able to be softmodded by the new rivatuner it should be the Asus GE.
Btw the card looks damn nice :lol2:

Mud
09-16-04, 06:17 AM
on the rivatuner forums there seems to have been very little success with unlocking the extra pipes and chip(s?). if this unlocks however it is truly the best vfm card there is.

the cooler seems so effective that i'm beginning to doubt it reads correctly. on 420/1200 it still doesn't rise above low 60'Cs. not much point in me clocking though, either those pipelines are key or my XP3200+ is throttling the crap out of the card; stock 45k aquamarks, clocked 46k.

PeterJensen
09-16-04, 06:23 AM
Mud : What 3dmark03 score are you getting?

Mud
09-16-04, 08:09 AM
just shy of 10k, i think my system could be doing a little better...on the compare results there're people with XP3200+'s with 1GB PC3200 and a 6800 (non-GT/U) getting close to 12k. could my RAM be the bottleneck? its this (http://www.ebuyer.com/customer/products/index.html?rb=1571450716&action=c2hvd19wcm9kdWN0X292ZXJ2aWV3&product_uid=46420) crucial, but hardly top-grade stuff, CL=3-etc

ouch, price on that RAM has gone up since i bought 2 sticks.

edit: checked out the new rivatuner, predictably no softmod here...

Rob80
09-16-04, 09:32 AM
Rob80 : did you try the new rivatuner on your card? Can you unlock the pipes?


Yes I did, I wasn't able too open them :cry: . But that's alright ~ the card still rocks!!!

I also just changed the drivers to 65.76 and the're much better over 61.77.

my autodetect now is 434/1.16.

Rob80
09-16-04, 09:40 AM
What 3dmark03 score are you getting?

OC to 430/1188, I got 10605. I'm sure it's cpu limited...

Mud
09-16-04, 10:33 AM
OC to 430/1188, I got 10605. I'm sure it's cpu limited...

sounds like our systems aren't that different, i just probably paid a li'l more for mine as my 3200+ is stock, not clocked [i run a quiet aircooled system, no way i can clock that 3200+!]. you have 6-7% better performance by the look of things, but you can't trust 3dmark03 too far, its too synthetic. what's your aquamark3 score?

Rob80
09-16-04, 12:20 PM
sounds like our systems aren't that different, i just probably paid a li'l more for mine as my 3200+ is stock, not clocked [i run a quiet aircooled system, no way i can clock that 3200+!]. you have 6-7% better performance by the look of things, but you can't trust 3dmark03 too far, its too synthetic. what's your aquamark3 score?

Well I never used aquamark before. I just downloaded & ran it. My score was 48,589. Does this sound about right?

zakelwe
09-16-04, 12:48 PM
Just got mine and stuck it in and locked so no 16 pipes for me.


3dmark03 gave 9800 for a first run at stock clocks, so not bad at all.

Regards


Andy

PeterJensen
09-16-04, 01:12 PM
11.100 in 3dmark2003 here with 400/1100 :)

Mud
09-16-04, 03:38 PM
Well I never used aquamark before. I just downloaded & ran it. My score was 48,589. Does this sound about right?

i'm up to 49,137 on 412/1118 (47.7k on stock)...i found a performance suck. sp2 updates the mobo AGP drivers, [i reverted to ver 3 from 3.5 (or whatever, i was playing quicker than my mind could keep up, i'm ill and my head hurts :ORDER: )]. i think i'm gonna stop playing, at one point i was getting 1/2 the performance i should've been :retard:

PeterJensen
09-16-04, 03:47 PM
Im on 430/1200 now. This is insane the card just keeps going. It's rock solid. Just broke 11.700 ind 3dmark, have to make 12.000 :)
This card blows my friends x800pro away hands down. I love the sleek design of the asus card, pure love :)

Mud
09-16-04, 04:27 PM
12k, aw, i was just smirking my ass for finally getting into 5 figures, 10005 :D

zakelwe
09-16-04, 07:03 PM
Im on 430/1200 now. This is insane the card just keeps going. It's rock solid. Just broke 11.700 ind 3dmark, have to make 12.000 :)
This card blows my friends x800pro away hands down. I love the sleek design of the asus card, pure love :)

Which drivers are you using for this ?

Up to now I have been playing around with 61.77 and 60.85. Far Cry performance seems to be low compared to my 9800 Pro .. hmmm.

Regards

Andy

PeterJensen
09-17-04, 01:15 AM
Dude you need to get the 66.32 drivers from guru3d.com (mag)

zakelwe
09-17-04, 01:38 AM
Dude you need to get the 66.32 drivers from guru3d.com (mag)

I'll have a play around with them tonight. I stuck it at 420/1130 last night and got 11300 without any effort whatsoever.

However my Far Cry performance is the same as a 9800 Pro at 1280x1024 0AA/4AF which is puzzling, I expected it to be about 20% higher allowing me to go at least to 1280x1024 2AA/4AF ! Maybe I need to try 1024x768 4AA/8AF.

I'm off to see what all the million Far Cry reviews got betwwen the two to try and get a handle on this.

Regards

Andy