PDA

View Full Version : low fps in Rome:Total War?


avesta
10-18-04, 04:46 AM
Im playing rome and Im playing at 1024x768 no AA or no shadows but all other in game settings on maximum. When I play custom battle of 2000 men im getting 10-15 fps....am i cpu limited or video card limited? or should I be getting better framerate?

Subtestube
10-18-04, 06:20 AM
Well, perhaps you could tell us what CPU and Video card you have. Then we might be able to help.

avesta
10-18-04, 01:40 PM
Well, perhaps you could tell us what CPU and Video card you have. Then we might be able to help.

sorry I set up my SIG, but its not showing for some reason :(

fx-53 s939
sapphire x800xt
1GB 3200XL corsair
2 x 74GB WD Raptors

aAv7
10-18-04, 02:03 PM
it's very cpu limited...you have a great system btw. I'm shocked to see a fx-53 is dipping into the 15's with the game....so it might be something else. But it is known the game is very cpu limited.

Did you come off a nvidia card? Might have a driver conflict.

avesta
10-18-04, 02:09 PM
no this system is brand new it never had an nvidia card on it....

Ninjaman09
10-18-04, 02:10 PM
Anything else running slowly, or is it just the game?

aaahhh52
10-18-04, 02:41 PM
doh? i average atleast 30 frames on my system, with those exact settings cept 2xAA, specs in link

YOGIx213
10-18-04, 02:42 PM
I have the same problems with this game as well but I expected as much, being that the game is rendering thousands of soldiers and actions at once.

On a side note, has anyone seen the History Channel lately? They have been using Rome Total War to recreate historical battles on some of their shows. They use it to show exactly what tactics the featured armies used to their advantage or disadvantage. It's pretty nice.

avesta
10-18-04, 02:44 PM
Anything else running slowly, or is it just the game?


Just the game. My computer runs fine otherwise.

Subtestube
10-18-04, 05:00 PM
Hmmm.. it does sound odd. I do better than that - 2000 soldiers usually isn't too hard on my box... only 3000+ with VERY high graphics opts. And I'm runnin' a non ultra. There're no known ATi conflicts with the game are there? I guess it *could* be a driver bug.

SH0DAN
10-18-04, 05:02 PM
It slows down alot on my system as well,with that many soldiers on screen.the
game as others have said is VERY cpu limited.I run it at 11x8x32 with everything maxed with quincunx AA + 2x Aniso.

avesta
10-18-04, 05:06 PM
Its really pissing me off cause i spend so much money for this system and i cant figure out why it slows down. I changed to the omega drivers and im getting the same thing.