PDA

View Full Version : Better GPU overclock ?


Millanesa
11-02-04, 04:34 PM
I got a Leadtek Winfast-A400 TDH 6800 128Mb...for some reason i cant reach more than 370 / 760 without artifacts...maybe its something related with the votlage.

http://clanserver.dmstudios.org/~leonel/6800/Winfast-A400TDH.JPG

If someone can help, i will be so thankful :D

anzak
11-02-04, 04:43 PM
First off your GPU overclock is fine. 375 is the most my card will do with 12 pipes. 1.2v is also the normal voltage for a NU. I would recommend trying to unlock the extra 4 pixel pipelines, that raised my VST score by over 20fps!

1600x1200 w/ 16xAF

350/850 12x1 6vp - 68fps
350/850 16x1 6vp - 89fps

Millanesa
11-02-04, 04:52 PM
First off your GPU overclock is fine. 375 is the most my card will do with 12 pipes. 1.2v is also the normal voltage for a NU. I would recommend trying to unlock the extra 4 pixel pipelines, that raised my VST score by over 20fps!

1600x1200 w/ 16xAF

350/850 12x1 6vp - 68fps
350/850 16x1 6vp - 89fps

Thx for the answer, but i've already tried it...bad result, artifacts @ 2D mode...but i could unlock a vertex shader unit. 12x1 6vp.

So what do you recommend me ? keep doing overclock to the memory ? the card uses Hynix 2.8ns, i am scared, i dont want to fry the card :x.

anzak
11-02-04, 05:42 PM
Thx for the answer, but i've already tried it...bad result, artifacts @ 2D mode...but i could unlock a vertex shader unit. 12x1 6vp.

So what do you recommend me ? keep doing overclock to the memory ? the card uses Hynix 2.8ns, i am scared, i dont want to fry the card :x.

You not gonna fry your card by overclocking it, the drivers will not allow it. Overclock till you hit a wall then back it down 10mhz or so.

Hynix memory is known to be very overclockable. I have 2.5ns memory rated at 800mhz and 850mhz seems to be problem for it.

Millanesa
11-02-04, 06:04 PM
You not gonna fry your card by overclocking it, the drivers will not allow it. Overclock till you hit a wall then back it down 10mhz or so.

Hynix memory is known to be very overclockable. I have 2.5ns memory rated at 800mhz and 850mhz seems to be problem for it.

Ok thx for the advice,i really thought that i could **** the card up.
Back to the thread, the GPU seems to be stable @ 375mhz, the memory i don't know...i will see if i can reach 800mhz or even more.

StoNer
11-02-04, 06:29 PM
All our cards have limitations, but rest assured both of your cards are dead sexy :P

kenju4u
11-03-04, 11:46 AM
Hey guys I have the same card and i was able to get up to 410/875 on my card and it was running pretty stable. I ran doom 3 for 1/2 hour without any problems. I did see idle GPU temprature drop to 51 C after over clocking and it went up to 65C after playing the game for 1/2 hour.

Now I wanted to know how do i unlock the 4 pipeline and shader?

anzak
11-03-04, 01:35 PM
Hey guys I have the same card and i was able to get up to 410/875 on my card and it was running pretty stable. I ran doom 3 for 1/2 hour without any problems. I did see idle GPU temprature drop to 51 C after over clocking and it went up to 65C after playing the game for 1/2 hour.

Now I wanted to know how do i unlock the 4 pipeline and shader?

You can do it through RivaTuner's nVStrap. Here (http://forums.sudhian.com/messageview.aspx?catid=74&threadid=65981&enterthread=y) is a good guide.