PDA

View Full Version : low Benchmark scores w/6800gt


fsx 87
12-25-04, 11:04 AM
Whenever i run aquamark, i get a score of only 46k. and when i run 3d05, i get 2383. WTF is goin on here? i installed the new drivers for both the card and the chipset, ive used 3 diff drivers, 66.93, 67.22, and 71.20, but all give the same results. Ive recently installed an nv5 silencer, but idk why that would be the problem. i also idle at 70c. The scores are actually worse when i try to oc, or the benchmark locks up. if anyone has any suggestions on how to fix this, please let me know.
this actually didnt start until i installed the new fan, b/c w/ the stock fan, i got 57k in aquamark. Baffling.......

nrs421
12-25-04, 12:13 PM
what are your system specs?

$n][pErMan
12-25-04, 04:31 PM
Yes .. please post specs. Also... 70c is HOT to idle at.

Mud
12-25-04, 04:38 PM
my guess is you haven't fitted your NV5 well (given that temp), your scores when overclocking are most likely lower because you're entering low power 3D mode earlier. take off the NV5 and see if the paste is spread evenly...if you don't have complete prints on the sinks then you've found your culprit. NV5's frequently need work to make fit properly.

Lfctony
12-25-04, 04:54 PM
The GPU must be throttling. Try to resit your heatsink.

fsx 87
12-25-04, 06:20 PM
system specs are
Win XP Corporate
Gigabyte Motherboard: K8NS-Pro 250 nForce 3 chipset
AMD64 3200+ clawhammer core. 2.0GHz
Maxtor 40gb HDD
2x512DDR DIMM Corsair XMS series
PNY Verto 6800gt graphix card
sony 52.32.52 CD-R(W) burner
aerogate cooler master fan controller
sound blaster audigy w/ z-680 logitech 5.1 speakers

K007
12-26-04, 06:38 AM
Screw the NV5 real tight.

Check your idle temps, if its not fitted in properly you would c a high temp.

Happend to me, the new NV5 comes with rubber stopper so u can screw that thing hard, i had to do it because first time i had a idle of 80C :P

fsx 87
12-26-04, 10:15 AM
Thanx guys, the HS was only making partial contact w/ the gpu. i also forgot to add the paste to the gpu, i only put as5 on it. i also screwed it down pretty tite, and i idle around 50 now. had to write this forum twice cuz i had to shut off my computer cuz one of the wires off something came loose from its holding and was touching the exhaust fan blade and scared the shiz out of me lol. but anyways, thanx guys, i'll be looking here more often for help.

fsx 87
12-26-04, 10:31 AM
well, its strange, cuz i got 4263 on 05, and only 47k on aqua.