PDA

View Full Version : Leadtek Winfast A400 GT to ULTRA, possible?


tormento
01-17-05, 04:41 PM
Is it possible to flash a Leadtek Winfast A400 GT to ULTRA version?

Has anybody tried it?

Which are the differences between the two bioses but clock and mem speeds?

Thanks! :)

T.h.o.m.a.s.
01-17-05, 05:26 PM
prolly some id change so forceware sees it as a ultra , but you can do that with rivatuner also ;)

grimreefer
01-17-05, 05:29 PM
more volts

saturnotaku
01-17-05, 05:30 PM
Which are the differences between the two bioses but clock and mem speeds?

Not much. Just overclock it. You risk damage to your card through a BIOS flash.

MikeMK
01-17-05, 05:33 PM
yeah, i would just overclock it tbh. Not worth risking a flash.

tormento
01-18-05, 02:49 AM
more volts

No differences in latencies?

I have read on abxforums that the gt bios is more latency greed.

mustrum
01-18-05, 03:26 AM
The latencies on the ULTRA bios are a bit more relaxed. That's why some people get a few more mhz out of their memory with this bios.
I read that lots of cards died after this flash though. Could be because of the 1.4volts or because something other.
I'd stick to the original bios and just OC it.
Flashing to ULTRA wont up your OC a lot and is not without risk.

Edit: I had a POV 5800GT before i switched to the ULTRA and i tried the 1.4v mod. The card did OC a bit better after the flash and was stable in 3dmarks but i got some wierd lockups in some games. The GT PCB wasn't designed for 1.4volts and i wouldn't push it. (Though some cards might run for years with 1.4v, but some might die after 2 Months. It's a gamble.)

|MaguS|
01-18-05, 03:55 AM
My PNY 6800GT came with 1.4v bios, I flashed it to 1.3v bios though. No real difference that I can tell though.