PDA

View Full Version : Huge 40.72, 41.03 Detonator Problems - PLS Help!


UnknownI
12-02-02, 07:35 AM
Well, after installing the Detonator 40.72's and trying RalliSport my graphics are incredibly messed up (see jpeg) with floating trees and grass. The game however is perfect with 3D trees turned off, but it looks fugly. Anyway, I also tried the 41.03 drivers and the same problem exists.

Now, I tried going back to the 30.82 drivers and the graphics are fine, albeit slow. However, I sometimes get corrupted looking BSOD's and black flashes. I also get an "IRQ LESS THAN" or similar message in Age of Mythology. Furthermore, I can only boot the 30.82 drivers if I turn down my RAM timings to normal, something I don't have to do for the 40+ series.

Here are my system specs if it helps:

AMD Athlon XP 1600+
Crucial PC2100 512 DDR
Visiontek GF3 Ti200
EPoX 8K5A2+ Motherboard
Pine CMedia 6-Channel Audio

I really appreciate any help, as these problems are making me pull my hair out :(...

rclenhardt
12-05-02, 10:45 AM
i would recommend that you download the 41.09 drivers from the Nvidia site. Then, do a CLEAN install.
Be sure to remove all traces of old drivers BEFORE installing the new drivers. Then, if you have WinXP, you will need to install and use Refreshforce to set the resolutions and refresh rates, otherwise, you will be stuck at 60 mhz.

john19055
12-12-02, 03:39 AM
Make sure you have the latest drivers from Nvidia and make sure you have updated your VIA 4in1 drivers to the newest the 4in145v.