PDA

View Full Version : Far Cry Problems (Lag)


GuOD
03-02-05, 06:54 PM
i THINK i've seen something about this bug before but I'm not sure.

I'm playing farcry @ 1680x1050 w/ 4x AA 1xAF and all settings very high except low environment (to hide the useless bushes)

everything works fine. I get about 50 fps while ust walking around randomly and stuff, but when I first shoot my gun or first bump into a bad guy I get bad lag and fps drops below 25. I have tried disabling AA and lowering my res significantly and I still get this lag. It's frustrating because sometimes it causes me to die and it also doesn't really make sense why it's happening.

i THINK i saw someone say something about dx9c and new drivers causing problems, but I can't find it now. Is it possible to revert back to dx9b?

a64 3200+ s939, DX9c, 6800GT stock 370/1000. 1gb pc3200ram

macatak
03-03-05, 01:17 AM
Try typing into the console \r_nops30 1 then hit ENTER, this makes the game run the SM 2.0 path instead of SM 3.0, works for some :)

GuOD
03-03-05, 10:54 AM
I tried this but it didn't do anything.

The game runs fine normally, it's just as soon as I see a bad guy or shoot at a bad guy for the first time it lags. If I'm in the middle of a huge gun fight with many guys there's no lag at all.

macatak
03-03-05, 04:37 PM
The issue i have with the game is described in this article in the Hitching, Pausing, Hiccups section and i found the best way to fix it was to install the 61.76 non-DX9.0c drivers, maybe you are expierencing some other issue.

http://www.hardocp.com/article.html?art=Njc4LDM=