PDA

View Full Version : Zeropoint 71.84


Idoru
03-16-05, 12:04 PM
Still procrastinating about which driver set will replace my vanilla 65.73s in order to play HL2... seen the zeropoint modded drivers getting good reviews here and there, but haven't seen much about them on this forum. Anyone care to give some input, specifically pros/cons vs XG drivers.

Cheers.

|MaguS|
03-16-05, 12:46 PM
Never heard of such a driver Mod...

Idoru
03-16-05, 01:24 PM
Here:

http://dhzeropoint.net/

TeaEtchSee
03-16-05, 01:59 PM
XG is good too...

Idoru
03-17-05, 03:47 AM
150 views and 2 responses.... I guess that's either a big 'dunno' or a major thumbs down.... :rolleyes:

Peoples-Agent
03-17-05, 05:36 AM
A big dunno, that is all ...think the XG has a big gathering you see lol
I may give them a whirl out of interest.

superklye
03-17-05, 07:11 AM
Yeah, I've only heard of XG...never of Zeropoint.

Idoru
03-17-05, 07:28 AM
<edit> removed intemperate comment :eek:

EverGreen
03-17-05, 09:47 AM
Nice, but many modded teams enters the scene of the high-end vid cards, like all the drivers been out there, best solution could be, join the venture of another mod team and boomed the drivers all the way up :D

Geta grip on the NVnews road and tell all of us what really been tuned and tweaked inside them....

mike2h
03-17-05, 11:06 AM
i have been running them since release. very stable, awsome iq, & very good performance.

Idoru
03-17-05, 01:02 PM
Great stuff Mike - out of interest, do they have the bug where the screen momentarily goes black/blank when you right click the desktop and access the nvidia properties menu (or via icon in system tray)? Had that on 66.77, which is why I quickly ditched them. :mad:

Thanks.

mike2h
03-17-05, 02:10 PM
know what you are talking about. that little quirk was in a couple of releases. did not hurt anything, just slightly annoying.;)
anyway the awnser would be no. just went & checked it out again to make sure, no problems.

GuOD
03-17-05, 02:48 PM
do these have the temp bug still?

sniggle
03-17-05, 03:11 PM
idoru, in my experience that black flashing was only when my primary display was connected to the DVI port. if you switch it over to the VGA, it will probably go away.

mike2h
03-17-05, 03:38 PM
idoru, in my experience that black flashing was only when my primary display was connected to the DVI port. if you switch it over to the VGA, it will probably go away.

i had the prob & do not use dvi port.

mike2h
03-17-05, 03:40 PM
do these have the temp bug still?

yes the 7184 has the 'temp :mad: problem'.
nvidia is way overdue on fixing this.

admiral1313
03-17-05, 03:52 PM
Great stuff Mike - out of interest, do they have the bug where the screen momentarily goes black/blank when you right click the desktop and access the nvidia properties menu (or via icon in system tray)? Had that on 66.77, which is why I quickly ditched them. :mad:

Thanks.

I have tried the 71.84,XG 71.84,76.10 and NGO 76.10 and none of these have the black screen when you right click and go to nvidia properties.

GuOD
03-17-05, 06:36 PM
I tried installing these with some game fixes. I noticed it uses shader model 1.1 for farcry.. instead of 3. I don't know why but I don't get the same first shot gun lag or turning on goggles lag. There's still a tiny bit but not like before.

mike2h
03-17-05, 07:09 PM
I tried installing these with some game fixes. I noticed it uses shader model 1.1 for farcry.. instead of 3. I don't know why but I don't get the same first shot gun lag or turning on goggles lag. There's still a tiny bit but not like before.

in reference to what? are you saying you get less lag with the zp or the other way around?

GuOD
03-17-05, 07:18 PM
in reference to what? are you saying you get less lag with the zp or the other way around?

I believe it's a shader model problem. All drivers use the newest 3.0 path. But for some reason when I installed zeropoint, it set Far cry to use shader model 1.1 and when I do that I don't get lag.


EDIT: I just reinstalled the drivers fresh and it's still shader model 3. I don't know how it switched before or whether the drivers did it but I'm back where I started.

To swtich shader models, turn lighting quality down from VH to H. You can notice the diff just by turning goggles on for the first time.

mike2h
03-18-05, 12:42 AM
guod, what card are you using?

Idoru
03-21-05, 12:40 PM
OK, having briefly tried and dumped 67.66, 67.66 XG and 71.84 XG, I've taken the plunge with the Zeropoint 71.84... initial impressions are favourable, IQ certainly seems better than the other three mentioned. Temp bug present needless to say, but have OC'd to 403 core which solved it. I'll post re any issues if/as they arise. Thanks to everyone for their input.

mike2h
03-22-05, 01:31 AM
OK, having briefly tried and dumped 67.66, 67.66 XG and 71.84 XG, I've taken the plunge with the Zeropoint 71.84... initial impressions are favourable, IQ certainly seems better than the other three mentioned. Temp bug present needless to say, but have OC'd to 403 core which solved it. I'll post re any issues if/as they arise. Thanks to everyone for their input.

in case you did not know, you only need to oc 1 to 'fix' the idiotic temp bug.
if you decide for whatever reason to go go back to 6766, zp has a kickass vers of that too. ;)

Idoru
03-22-05, 03:25 AM
Thanks Mike - it's at 403 because that is the lowest overclock I can do via the rather unresponsive/imprecise sliders on the controlo panel :rolleyes: I have an Ultra, so it is an insignificant o/c in any case.