PDA

View Full Version : If you have or dont have sound stutter with 76.41's, post here!


Pages : [1] 2

Hallowed
03-30-05, 10:28 AM
Ok trying to isolate the problem.

If you have this issue, please post your config like so:

nForce2 (6.51 driver remix)
6800 GT AGP (stock clocks)
SoundStorm Audio (4.60 driver)
Fastwrites On

If you do not have the issue, please post your config as well for comparison purposes.

aceflier
03-30-05, 10:34 AM
I've got sound popping not stuttering w/those drivers.

I have an nforce chipset rest is below. I've isolated the problem to the 76.41 driver :D . 71.84 Works fine other than a 3C rise in temp.

wEEt
03-30-05, 10:36 AM
Sound stuttering in FarCry.

6800GT, nForce2 (Sound 4.60).

joeyddr
03-30-05, 10:41 AM
none here usinging asus p4c800-e dlx i875 chipset sb audigy 2zs 6800gt/

Burnt_Ram
03-30-05, 10:49 AM
none here either. SB Audigy 2, and a SB Live Value

Vapor Trail
03-30-05, 10:49 AM
none here...

|MaguS|
03-30-05, 10:53 AM
No sound stutter that I can tell...

Burnt_Ram
03-30-05, 10:54 AM
onboard sound drivers are so buggy. they work good for one game and not another ! i gave up on onboard sounds years ago ;)

saturnotaku
03-30-05, 10:55 AM
No problems here, even when using an onboard SB Live 24-bit.

Optimummind
03-30-05, 11:19 AM
No problems with the following config:

(1) 6800GT flashed to Ultra with 420/1100
(2) 76.41 beta drivers, not VXG
(3) Creative Audigy 2 ZS with v1.84.50
(4) FastWrite and Side Band addressing ON
(5) Intel chipset INF v6.20.1001

Burnt_Ram
03-30-05, 12:46 PM
No problems here, even when using an onboard SB Live 24-bit.
SB onboard. i heard about it. you liking it sofar ?

GuOD
03-30-05, 01:00 PM
bfg 6800gt
abit av8
sb audgiy 2 zs
logitech 5.1 speakers
76.41 XG

no problems except half fps in rhthrilb.

riddick was lagging but I think its because i had other stuff running in background.

SLippe
03-30-05, 01:33 PM
None here.

Amoor
03-30-05, 01:34 PM
No problems here...

doddsy
03-30-05, 02:26 PM
no probs here. onboard soundmax................

Hallowed
03-30-05, 03:01 PM
Seems the problem is limited to Soundstorm & 76.41

Thanks guys. :cool:

Peoples-Agent
03-30-05, 03:40 PM
None whatsoever here, using onboard AC 97 by Realtek.

Burnt_Ram
03-30-05, 03:44 PM
None whatsoever here, using onboard AC 97 by Realtek.
what drivers are you using, Nvidia or Realtek drivers ?

JamesDax
03-30-05, 04:08 PM
Using onboard audio. No stutter here.

aceflier
03-30-05, 05:00 PM
Im not using the onboard soundstorm I'm using an audigy 2 platinum. W/latest drivers and I get snap crackle and pop. Also using the latest 5.10nforce drivers and latest audigy 2 drivers.

aZn_plyR
03-30-05, 05:43 PM
sound popping/stutter here...just a blep or pop or w/e u wanna call it...I get it in cs:s HL2 Farcry etc etc etc..o yeah and in republic commander here too...the 71.84's works great but the 75.90, 76.10, 76.14 all get this stupid glitch... and here are my specs..I need a solution asap hehe

athlon 64 3200+ @ 3400+ speeds clawhammer
1 gig ocz pc3200
Sound Blaster Audigy 2 ZS
6800_Ultra 425/1.1 stock

Peoples-Agent
03-30-05, 06:00 PM
what drivers are you using, Nvidia or Realtek drivers ?

Realtek 3.70s ....

Get the odd tiny pop, but nothing major at all. Think thats more relating to these sound drivers though, never any stuttering though.

gstanford
03-30-05, 06:48 PM
Using onboard SoundStorm audio.

No stuttering or popping (except occasionally in Half-Life2 which is notorious for stuttering).

LitHiuM
03-30-05, 06:49 PM
No problems here.

nForce2 SoundStorm

Drivers:

Audio - 4.60
SMBus - 4.50
GART - 4.40
RAM - 4.40
IDE - 5.18

XFX 6800nu

76.41

FastWrites on

Absolution
03-30-05, 07:40 PM
no studder, audigy2 zs + nforce 3 ultra (msi) + bfg 6800 GT