PDA

View Full Version : Guildwars Woes... Crashing my PC


jpcooper43
05-07-05, 09:54 AM
Hi I have a pretty nice system (Alienware Extreme 5500) and I can only play the game for about 5 minutes when the game crashes and the screen shows corrupted graphics. Many times the corrupted mouse can move around and other times it just locks up. Still have to do a hard restart everytime. I have the latest drivers for my Nvidea 6800 gt then I got an older version of my drivers that my PC company reccomends, same problem either way.
Any help would be much appreciated, not many stores are keen on refunding open software...All programs running in the background are turned off I even disabled my firewall and antivirus for to see if that was it. Same problem...

it doesnt happen on other games:
Sims2
Neverwinter Nights
GTA:Vice City

It crashes in all resolutions and redraw rates and i even set the graphics to the lowest setting and knocked thown the hardware acceleration to the middle setting..

jpcooper43
05-07-05, 09:56 AM
Heres my 3dMark03 results
System Configuration

General Information
Operating System Microsoft Windows XP
DirectX Version 9.0c
Mobo Manufacturer ASUSTeK Computer Inc.
Mobo Model P4C800-E
AGP Rates (Current/Available) 8x / 4x, 8x
CPU Intel Pentium 4 3398 MHz
FSB 200 MHz
Memory 1022 MB

Display Information
Graphics Chipset NVIDIA GeForce 6800 GT
Driver Name NVIDIA GeForce 6800 GT
Driver Version 7.1.8.4 - Reccomended Driver from Alienware.
Driver Status WHQL - FM Approved
Video Memory 256 MB
Core Clock 369 MHz
Memory Clock 1002 MHz

Sound Information
Sound Adapter Driver Name SB Audigy 2 ZS Audio [DF00]
Sound Adapter Driver Version 5.12.6.402

Benchmark Settings
Program Version 3DMark03 Revision 6 Build 0
Resolution 1024x768@32 bit
Texture Filtering Optimal
Pixel Processing / Antialiasing None
Post Processing false
Vertex Shaders Optimal

Main Test Results
3DMark Score 11911 3DMarks
CPU Score 888 CPUMarks

Detailed Test Results

Game Tests
GT1 - Wings of Fury 301.4 fps
GT2 - Battle of Proxycon 93.5 fps
GT3 - Troll's Lair 78.9 fps
GT4 - Mother Nature 65.5 fps

CPU Tests
CPU Test 1 100.6 fps
CPU Test 2 15.5 fps

Feature Tests
Fill Rate (Single-Texturing) 3103.0 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 5666.2 MTexels/s
Vertex Shader 31.6 fps
Pixel Shader 2.0 167.5 fps
Ragtroll 51.1 fps

Sound Tests
No sounds 74.1 fps
24 sounds 65.8 fps
60 sounds 59.0 fps

Porksmuggler
05-07-05, 02:06 PM
read here, post 686

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?p=600624#post600624

if this doesnt work return your gpu core to stock 350 and test.

darkrider01
06-20-05, 03:11 PM
I have had similar issues with my machine and my wife's machine playing Guildwars. Neither machine is overclocked, graphics or CPU wise. So far, I believe that the 66.93's have worked the best for me. I think there may be an ATi bug in the game, as you'll notice in your retail box an advert for ATi. Blah!

Another thing I have done that sometimes helps is when I first start seeing glitches, I'll minimze the game or drop to a window for a few seconds and it seems to clear up.

-=DVS=-
06-20-05, 03:24 PM
77.30s works good for me , nothing overclocked thought.

supra
06-20-05, 11:24 PM
71.89 worked great for me. currently using 76.45 and working fine (but havent tested it with long hours of gameplay). GPU not clocked, but CPU clocked. GPU & CPU temps are normal load temps.

I WAS using 77.13 but it kept rebooting my system on exit & gave random bsod relating to nv4 DLL.

supra
06-20-05, 11:34 PM
also might want to check this out
http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t4432.html

Rytr
06-20-05, 11:41 PM
I have number of hours in GW first using 71.89, then 77.13, and now 77.30 and did not experience any problems with those drivers except I did get booted to the desktop once with the 77.13's.