PDA

View Full Version : 6800gt makes a high pitch beep on startup


mrcheapyasui
06-21-05, 12:08 AM
I just got a Leadtex a400 6800gt graphics card. The installation seemed to go smoothly until i turned the computer on. The card makes a really high pitch beep noise that doesnt stop. The monitor acts like it isnt connected to anything, and i have to hold down the power button to turn it off because the noise is unbearable.

Any ideas of whats wrong??
Thanks!

mrcheapyasui
06-21-05, 12:09 AM
oh yeah i have an asus a7v8x motherboard, 1gb of corsair ram, and an athlon 2400+xp.

Saibot
06-21-05, 12:19 AM
I guess the obvious question is... did you remember to plug the molex connector into the back of the card for auxilliary power. The card is supposed to scream at you if you don't.

mrcheapyasui
06-21-05, 12:21 AM
phew, thanks

I got it used, so it didnt come with instructions, and for a second i thought the guy jacked me.

Ill try pluging it in.

Kamel
06-21-05, 12:29 AM
heh, yea actually mine would boot without the molex connector in o_O. my evga fx5900u would actually come up with a red screen which told you to plug in the molex connector.

yea, i'd say that's probably what it is.

killahsin
06-21-05, 04:11 AM
long beep usually means card loose not plugged in or ram loose. just for future reference hehe

Milfeulle
06-21-05, 09:34 AM
I'd also check if the card is firmly inserted in the slot, it might have contact problems.

zoomy942
06-21-05, 09:40 AM
time to reseat components :)