PDA

View Full Version : Problem with Far Cry +HDR (7800GTX);


datamage
07-02-05, 12:57 PM
Hey Guys, whenever I enable HDR for FC, I'm getting some strange colors all over the place. It only happens with HDR, and yes, AA is disabled. ;) Here's a pic. Any idea as to what's causing this? TIA.

http://home.comcast.net/~datamage/images/fc01.jpg

Edit: It's definitely something with HDR, the second I disable HDR in the console, the problem goes away. I'm using the latest patch for FC (1.32..)


- D.

Skinner
07-02-05, 01:48 PM
Hey Guys, whenever I enable HDR for FC, I'm getting some strange colors all over the place. It only happens with HDR, and yes, AA is disabled. ;) Here's a pic. Any idea as to what's causing this? TIA.

http://home.comcast.net/~datamage/images/fc01.jpg

Edit: It's definitely something with HDR, the second I disable HDR in the console, the problem goes away. I'm using the latest patch for FC (1.32..)


- D.

I have it too, a driverbug i guess.

CaptNKILL
07-02-05, 01:51 PM
Na, those are just lense flares from your character's contacts. Cool effect huh? :D



j\k

CriPPleR_HD
07-02-05, 01:51 PM
I have the same issue. /Cry :(

lowdog
07-03-05, 01:38 AM
If your using forceware 77.72 then you need to go back to the Far Cry 1.3 patch.

The 1.32 patch causes the problems.

SH64
07-03-05, 01:53 AM
Do you have the GC/TP AA enabled by any means ?

Darkoz
07-03-05, 04:20 AM
It's definitely an issue with the 77.72 driver, so far I've heard of two ways to remedy the problem with this driver.
One report is that HDR only works correctly with the 77.72 if you have "r_hdrrendering 2", apparently it only works with it set to "2".
The other, as lowdog suggested, is to un-install patch 1.32 and only use the 1.3 patch.

I prefer a different option, use another driver.

datamage
07-03-05, 01:25 PM
Ok, I tested it with the 77.50 drivers and indeed it does work fine. Using the 77.72 drivers and FC 1.3 (not 1.32) still does not work. It does work using "r_hdrrendering 2" though.

Thanks for the info guys.

- D.