PDA

View Full Version : Strange BF2 reboot issue w/ 6800GT


SGT McBain
07-15-05, 09:12 AM
I am having a strange problem running BF2 that began occuring just recently. When I play online, the system reboots. The amount of time I can play is fairly random. I can play for 20 minutes before it reboots, or it can reboot after only 1 minute. Changing the resolution has no effect.

When I first installed BF2, it worked fine. Had the stutter issue but turning fastwrites off with RivaTuner fixed that. I thought the issue might have been from something I installed after BF2, so I wiped the system and started from scratch and only installed BF2. Same issue. Frankly, I'm stumped.

All the components below except the 6800 and the Audigy are only a month old.

System Info:
* Athlon64 3700+
* Gigabyte K8NS Ultra-939 MB (NForce3 w/5.10 drivers. Also tried 6.37)
* 2GB RAM
* BFG 6800GT OC (77.30 drivers. Also have tried 77.50)
* 1 x 120GB SATA + 2 x 160GB SATA drives
* Creative Audigy2 ZS
* Antec TruPower 550W PS
* OS - Windows XP SP2


Any ideas or suggestions would be helpful.

reyalP
07-15-05, 09:18 AM
What kind of power supply and how many watts?

SGT McBain
07-15-05, 09:29 AM
Antec 550W TruPower

Salamandar
07-15-05, 09:36 AM
I didn't get my BF2 copy yet, but I can tell you that all 77.xx drivers make my PC randomly restarts when I play AA with these drivers.

I don't know what to do when I get my BF2, I can't stop playing AA !

reyalP
07-15-05, 11:04 AM
Does this only occur in BF2 or do other apps cause this problem? If not, have you tried taking a look at the event viewer to see what might have faulted the reboot?

$n][pErMan
07-15-05, 10:29 PM
Id check your memory. I had the same type of problem.... I loosened my memory timings and sure enough no more reboots of the PC :)

mx125race
07-15-05, 11:33 PM
im having the same problem with my new 256mb PNY 6600...only when i play BF 2 does it occur...i olny have 1 gig of RAM (not overclocked or w/e) and im getting another 1 gig stick, and i have a Antec 400w SmartPower

3777
07-16-05, 12:31 AM
What resolution do you people play on? I have a "measly" :D Barton and kt400 chipset, 1.25 gig memory and a new 6800GT, and I'm playing everything with settings maxed, 2xAA and no problems at all. I play most games in 1152x864 or 1024x768 though, I'm getting old I guess and my eyes can't take more then that. :eek:

Seems most people with problems play at like 1600x1200 or crap like that.

$n][pErMan
07-16-05, 01:04 PM
What resolution do you people play on? I have a "measly" :D Barton and kt400 chipset, 1.25 gig memory and a new 6800GT, and I'm playing everything with settings maxed, 2xAA and no problems at all. I play most games in 1152x864 or 1024x768 though, I'm getting old I guess and my eyes can't take more then that. :eek:

Seems most people with problems play at like 1600x1200 or crap like that.
I play 1280x1024 ... 4xAA / 16xAF ... everything on full. Specs in sig. :cool: Although in BF2 I did knock the dynamic lighting down to medium because it seemed to help the stuttering and I noticed no visual difference. Maybe after a few patches I will boost it to high again :)

3777
07-16-05, 08:51 PM
[pErMan']I play 1280x1024 ... 4xAA / 16xAF ... everything on full. Specs in sig. :cool: Although in BF2 I did knock the dynamic lighting down to medium because it seemed to help the stuttering and I noticed no visual difference. Maybe after a few patches I will boost it to high again :)


I am loving my 6800 GT too. :D

$n][pErMan
07-17-05, 12:55 AM
I am loving my 6800 GT too. :D
Yup .. its a glorious card man ... and is so easy to OC to Ultra speeds. By far the best card I ever gotten ... and I have had this puppy for almost a year now and have loved every moment of it :D :)

TRniTrowood
07-17-05, 02:18 AM
It is BF2 game not your card....game is full of bugs...has been patched out 2 times in last month....

Salamandar
07-17-05, 08:10 AM
It is BF2 game not your card....game is full of bugs...has been patched out 2 times in last month....

I'm not gonna say any thing about BF2 since I didn't play it yet, but Americas army ( yet a so full of bugs game or as I say a big bug made to look like a game ) make my computer randomly restarts when I use 77.xx drivers.
:thumbdwn: