PDA

View Full Version : Why does it Say my new 7800 is on Bus: Pci Express x8?


ilovenvidiaalot
08-08-05, 12:54 PM
I thought when using a single graphics card the PCI e bus is supposed to be x16!?!? Also in Prince of Persia 2 Warrior Within my character starts running in slow motion in certein spots in the game. Any ideas? Thanks!

ilovenvidiaalot
08-08-05, 12:55 PM
Btw it says this in the driver info panel under display properties.

gizmoy2k
08-08-05, 01:02 PM
i had this issue with a 6800ultra, it was down to the motherboard nforce drivers, try reinstalling all and use drivercleaer to make sure you get rid of them :cool:

Zelda_fan
08-08-05, 01:10 PM
either way, you will maybe see a 1 - 2 fps difference between 8x PCIe and 16x PCIe

Zurble
08-08-05, 01:15 PM
what do you see in everest ?
http://www.lavalys.com/products/download.php?pid=1&lang=en

it tells you what is on your PCIe and what speed they run.
someone had a problem once and there was something strange on PCIe port 3?!?

ilovenvidiaalot
08-08-05, 04:00 PM
Yeah but I want everything to be squared away, I just ran everest, it wont tell me what speed the pcie bus is.

ViN86
08-08-05, 05:19 PM
everest told me what PCIe bus mine is. it said x16....

ilovenvidiaalot
08-08-05, 06:09 PM
On everest under motherboard, it says 2x PCI-E x16. On the Nvidia graphics info tab it says its running at PCI-E x8.