PDA

View Full Version : 6800GT stuttering


exploitedcs
08-16-05, 03:01 PM
Hi, yesterday I upgraded from a 2.8 P4 to a 3200+ AMD64/Neo2 Platinum. Everything is fine so far except I'm having some video issues in 3dmark and d3d games. On my old setup I could OC my 6800GT to 400/1100 with no problems. When I formatted, I installed the same 77.76 drivers, and I'm getting some stuttering problems..similar to this thread I found:

http://www.nvnews.net/vbulletin/printthread.php?t=38519

"For example, if I run 3dmark 2001SE the benchmark starts fine, but then partially through the first test the video just freezes for several seconds... then all of the sudden the computer starts going again. The interesting thing is that the video doesn't pick up where it froze, but rather, it picks up where the test would be after however many seconds the screen was frozen. So it's like the video stopped, but the computer was still benchmarking."

He supposedly solved his problem by turning fast writes off, but that didn't work for me. My only cure was to set the OC at 385/1100. I could live with that, but I just wanted to make sure I was trying everything possible.

77.76 nvidia drivers
4.4.0.0 NF3 GART driver
fastwrites off
AGP Aperature size - 256 (I tried 128, no difference)
Latency set to 96 via PCI Latency Tool

if i forgot something useful, just ask..any replies are appreciated..thanks :)

EvilEye
08-16-05, 03:19 PM
Think the problem is geforce + nForce 3... I've heard alot of peaple having performence trouble with this combo...

I'm upgrading my system later this month when the AMD Athlon X2 3800+ will be available here, but I'm getting a motherboard with the VIA K8T800 Pro chipset. They seem to be alot more stable if you want to run a AGP-card. So it will be either the ASUS A8V Deluxe or ABIT AV8-3rd Eye.

sandeep
08-16-05, 03:28 PM
I have nforce 3 and no problems with 6800GT. Mine is overclocked to 390/1100 and FW enabled. Didn't get any problem from day 1.

Overclock your card to which ever clock it runs fine.
I get 13064 in 3DMARK04
5555 in EDMARK05
On nforce 3 Ultra and AMD 3500+ with 6800GT 390/1100

I haven't heard of anyone else complain about incompatibility issue. :rolleyes:

jmp51483
08-16-05, 03:34 PM
I have nforce 3 and no problems with 6800GT. Mine is overclocked to 390/1100 and FW enabled. Didn't get any problem from day 1.

Overclock your card to which ever clock it runs fine.
I get 13064 in 3DMARK04
5555 in EDMARK05
On nforce 3 Ultra and AMD 3500+ with 6800GT 390/1100

I haven't heard of anyone else complain about incompatibility issue. :rolleyes:


Have you read the 75 pages of people having issues on this forum?