PDA

View Full Version : 7800GT and AOE3


MaysitoJr
10-15-05, 10:31 AM
Hi everyone, this is my first post in nvnews though i've been visiting it for quite a while. I recently bought an XFX 7800GT OC videocard and so far i'm very happy with it. I can run all my games @highest settings and with FSAA enabled so i can't complain, however i'm a little worried about the performance in AOE3 demo. I maxed all the settings @1280x1024 but i can't enable Antialiasing because the fps drop to 20's, so i have to play it with no FSAA. Is this normal in this game? I thought my 7800GT could handle it pretty well :(
Btw im using Forceware Beta 81.84 and my rig is in my sig.

|MaguS|
10-15-05, 10:35 AM
Yeah, Its a newer title... Did you expect the card to play everything at max even newer titles?

Also, you can't enable AA and have HDR/Bloom on at the same time...

MaysitoJr
10-15-05, 10:40 AM
Actually yes, i was expecting to be able to play it with all the settings maxed. One more thing i forgot, i can't find the option to activate HDR in AOE3 however i can enable Bloom (and it works fine with AA).

|MaguS|
10-15-05, 10:48 AM
Hmm Your right, Last time I tried I got a white screen.... hmm oh well. But Yeah, don't expect to run any new generation title with max settings, current single cards cannot accomplish that at a playable setting, go SLi if you wish to do that.

PTK1982
10-15-05, 10:55 AM
Somehow i think that these rts games are more cpu limited that gpu limited

My System:

Windows XP Pro SP2
Intel Pentium 830D Dual-Core
Asus P5WD2-Premium
XFX GeForce 7800GTX
2GB DDR2 533Mhz Memory
Realtek ALC882D HD Audio + Dolby Digital Live
4x 120GB Seagate Barracuda 7200.7 SATA in Raid0+1
Lite-On DVDRW SOHW-1673S
Logitech MX1000 Mouse
Logitech UltraFlex Keyboard
Akasa 460W Power
ViewSonic VX900-2 19" LCD
ViewSonic N3000W 30" LCD

|MaguS|
10-15-05, 11:00 AM
Not anymore with AOE3, Even back in the day when C&C:Generals releases it was taxing on current GPUs.

Peoples-Agent
10-15-05, 01:33 PM
Yeah, I would second that statement, if you want top notch your in need of SLi without a doubt. Which is my next investment.

zoomy942
10-15-05, 05:15 PM
Yeah, Its a newer title... Did you expect the card to play everything at max even newer titles?

Also, you can't enable AA and have HDR/Bloom on at the same time...


is there a way to toggle HDR in AOE3