PDA

View Full Version : FarCry - SM3 question


Riptide
10-31-05, 05:50 PM
I'm a total Nvidia n00b, my last card was a Ti4600. :D

Is it worth enabling SM3 in this game? Does it increase performance? If so, is it easy to turn it on? Thanks

Subtestube
10-31-05, 05:52 PM
If I recall (and it's a long time since I had FC installed), it's automatically enabled by having the 1.3 patch.

DoomUK
10-31-05, 05:57 PM
Yup, it'll run in SM3.0 mode by default.

superklye
10-31-05, 06:25 PM
Yup...the only thing you actually have to enable then is HDR.

macatak
10-31-05, 06:48 PM
and the Lighting Quality setting in the Video options must be set to Very High, any lower and it will run the SM 2.0 Path

Riptide
10-31-05, 07:23 PM
Thanks guys. No HDR for me though - 1920x1200 resolution it'd probably be a major frame rate killer. Ah well maybe next generation? lol

Edge
10-31-05, 07:33 PM
Hmm, I donno, it's possible that at that resolution a 7800gtx might be able to handle HDR (at least one of the ones that don't have such a big performance hit). Worth a shot anyway, plus you could take some really nice screenshots ;)