PDA

View Full Version : 3800 stuck at 240 fsb


bugmage
03-04-06, 02:00 AM
Im not not happy with this oc
240x10, 2-3-3-7, at 200MHz, 166 divider
4x ht

could it get more?

heres what ive tryed
3x on all ht, 133 divider, 244fsb = prime 95 rounding error
upped ram volt to 2.65 and cpu to 1.55, prime 95 again
lowere dht to 3x, no difference,
spread spectrums are off
I think thats about all I cant get out of my nforce 4 onboard video micro atx board

did I leave anything out? if i lower the ht between the onboard video and other components would that boost my 6800gs video peroformance? or does all of that not really get flodded?

bugmage
03-04-06, 02:53 AM
updated my sig

still messy

egyteam
03-04-06, 03:05 AM
what is the model of motherboard ?

for some reason kingston value rams don't like CommandRate 1T, try to change it to 2T and try

john19055
03-04-06, 05:22 AM
Try running your memory with a little loser timmings ,there not that much difference as far as performance ,I tried my both ways with tight timeings and lose timeings and the difference in gameing is very small ,I would set the HT 3x ,memory at 3-3-3-9-1T and set the memory voltage to 2.7v and set your memory at 166 and set your cpu to 1.55v and add .1v to your NB and then see what you get ,It is possable your cpu may just overclock to 2.4g,What powersupply do you use because with all you have set up on your system you would need a strong one at the 12v rail with at least 30 amps or more IMO.

bugmage
03-04-06, 12:11 PM
http://www.foxconnchannel.com/products_motherboard_2.cfm?pName=6150BK8MC-KRS%20(Bulk%20Pack%20for%20SIs)


whats the name in the bios to up the chipset voltage?
also before i try this, 2.7v? for value ram isnt that a little much i dont want to blow my 2 gig sticks
I have a 400W dual 12v rail psu, people gave it hell of good rating on newegg, with sli configurations and everything so I dont think its that becuase the computer would freeze right? not just a prime 95 error

might have to do this later going to see that ultraviolet movie soon (nana2)

bugmage
03-04-06, 04:45 PM
well hmm, i did 3339 at 166 and 133 2.65v, 2.5ghz at 1.55v. and all ht at 3x and got rounding error right off, everyhting else was fine, so i thought maybe problem with outside software, ehh but closed everything, still got it, so I guess with this ram and mobo 2.4 is my roof?

let me know if you guys can thing of anythign else to try
it might be a problem with the ram being shared onboard? idk