PDA

View Full Version : Accessing Purevideo Features


Pages : [1] 2

The Bigman
03-10-06, 03:36 PM
We all know what Purevideo is and what it does, but how do u access it? Theire is no Program Group or icon for settings so how can u get to the control panal for Purevideo? Forecware drivers don't have a tab for purevideo.

Whats the deal with this piece fo software.

Hase1
03-11-06, 03:33 AM
MediaCenter UI Interface
C:\Programme\nVIDIA PureVideoDecoder\nStantMedia.exe

Hase1
03-11-06, 03:35 AM
in WMP you see a Taskicon in the Taskbar down right when you play MPEG2 Material.

The Bigman
03-11-06, 12:33 PM
That was weird, i installed Purevideo with serial number and Activation codes and i see nstantmedia.exe. I ran it and it tells me i have to pay for it know.

Am i in the right area? i setup up Purevideo just fine and tells me my trial has expired.

RanCorX2
03-11-06, 03:51 PM
sounds like your trial has expired.

The Bigman
03-11-06, 09:16 PM
When you install the purevideo decoder using the oem cd from your hardware and update it via the nvidia download section for oem bundle, it should be fine.

Hase1
03-13-06, 02:43 AM
Unlock Additional Settingspanels in PureVideo for Audio and Video.

Save the Content in _____ in a *.REG FILE and then doubleclick it.
__________________________________________________ ____

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Audio]
"EnablePropPage"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Video]
"EnablePropPage"=dword:00000001
__________________________________________________ ____

Peoples-Agent
03-13-06, 04:31 AM
Unlock Additional Settingspanels in PureVideo für Audio and Video.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Audio]
"EnablePropPage"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Video]
"EnablePropPage"=dword:00000001

Where do you access this panel?

You mean it adds settings to the regular one when playing MPEG-2?

The Bigman
03-13-06, 11:26 AM
hmm thats sounds like an idea but where does these settings exist? There is no program entry in start menu like others.

Im still wondering about the Nstantmedia entry in Program Files\Nvidia Corperation.

Hase1
03-13-06, 11:32 AM
Vor the Additional Panels you must set insert these 2 Registry Settings then the Panels are in the Normal Panel when you Access the Normal one.

You can Access it in the Taskbaricon bottem Right when you Playback MPEG2 Video in ZoomPlayer oder MediaPlayer10 or any other 3rd Party Player.

WindowsXP VideoDecoder Checkup Utility
http://download.microsoft.com/download/9/b/2/9b276571-80d5-43ca-806f-d68fca4b4e89/DECCHECKSetup.EXE
http://img96.imageshack.us/img96/6641/bild68lp.gif (http://imageshack.us)
Set PureVideo as your Preferred Decoder in WMP10 and you will see a Icon when you Playback MPEG2 Videos.

http://img71.imageshack.us/img71/1347/bild27ff.gif (http://imageshack.us)http://img96.imageshack.us/img96/2764/bild30pu.gif (http://imageshack.us)http://img71.imageshack.us/img71/3522/bild11ya.gif (http://imageshack.us)
The DeBlock Strength Slider seems to do a better Filtering ive set it to max. so all Decoding runs now on Optimum.
http://img71.imageshack.us/img71/6678/bild43mz.gif (http://imageshack.us)http://img71.imageshack.us/img71/337/bild54vn.gif (http://imageshack.us)

The Bigman
03-13-06, 07:55 PM
I see the options know when having Media player open but i get black screen and no audio with purevideo but when i use windvd its ok. wierd did the decoder thingy with windows meida too.

ANy Qlue

Peoples-Agent
03-14-06, 03:38 AM
What graphics card are you using Bigman?

AnteP
03-14-06, 06:43 PM
Sounds like how the pirated copies behave...

Peoples-Agent
03-15-06, 02:12 AM
Sounds like how the pirated copies behave...

Eerm, they all behave the same.

The trial version is no different to the full thing.

SLippe
03-15-06, 02:55 AM
Well, I downloaded the Retail version and no problems here. (pirate)

j0j081
03-15-06, 04:28 AM
Eerm, they all behave the same.

The trial version is no different to the full thing.
NO if you try running a pirated version 99% of the time it won't work, I think it checks the key online or something and disables the video resulting in a black screen. Buy the software you cheap fools.

And for those asking about nStantMedia.exe it works but doesn't have all the options you'll find by running the decoder the normal way --> in the system tray using WMP. I forget what they said about nStantMedia but it's not really a finished app.

Peoples-Agent
03-15-06, 05:25 AM
I'm still on the trial run, can you buy it in the UK?
Not sure you can.

nStantmedia sucks the big one.
Can see it's more of a freebie testbed as such.

sharangad
03-15-06, 06:40 AM
I'm still on the trial run, can you buy it in the UK?
Not sure you can.

nStantmedia sucks the big one.
Can see it's more of a freebie testbed as such.
You can buy it worldwide from:

http://www.scan.co.uk/shops/nvidia/decoder.asp

Or even here

http://www.scan.co.uk/shops/SitePage.asp?SSPID=201

The Bigman
03-16-06, 09:28 PM
I have an OEM version with my Nvidia Tuner Card, so im not using a pirated version.

I installed the Original Purevideo or Nvidia DVD Decoder and Purevideo sees that as a qualifying product so i updated it with Purevideo and i says its the defult Decoder in WIndows Media. But when i open Windows Media Player 10 and play movie i get to Audio or Video so im looking for a fix or settings to fix it and i have a 7800GTX which supports Purevideo.

Digital_Trans
03-18-06, 03:46 PM
Unlock Additional Settingspanels in PureVideo for Audio and Video.

Save the Content in _____ in a *.REG FILE and then doubleclick it.
__________________________________________________ ____

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Audio]
"EnablePropPage"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Video]
"EnablePropPage"=dword:00000001
__________________________________________________ ____


Question, I went into the Windows Registry under [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Audio] and [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Video] Where in the world do I edit the EnablePropPage? I don't even see a EnablePropPage? what's the deal? and how do I edit these two? I can follow, please lead the way.... ;)

sharangad
03-18-06, 05:11 PM
Question, I went into the Windows Registry under [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Audio] and [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nvidia Corporation\Filters\Video] Where in the world do I edit the EnablePropPage? I don't even see a EnablePropPage? what's the deal? and how do I edit these two? I can follow, please lead the way.... ;)


You need to create two new DWORD entries for it under the respective keys and set their values to be 1.

Digital_Trans
03-18-06, 07:27 PM
You need to create two new DWORD entries for it under the respective keys and set their values to be 1.

Thanks a million bro! ;)

Digital_Trans
03-18-06, 07:35 PM
You need to create two new DWORD entries for it under the respective keys and set their values to be 1.

Another question? :) Does it have to be word for word just like this?
"EnablePropPage"=dword:00000001

Example: "EnablePropPage"=dword:00000001 or this away EnablePropPage=dword:00000001 which is correct? :)

Hase1
03-20-06, 10:38 AM
This One is Right why you dont copy and paste it in a TXT Editor and save it as *.reg File so you dont need to type anything manually.
"EnablePropPage"=dword:00000001

Panel On
"EnablePropPage"=dword:00000001
Panel Off
"EnablePropPage"=dword:00000000

Digital_Trans
03-21-06, 01:05 AM
Vor the Additional Panels you must set insert these 2 Registry Settings then the Panels are in the Normal Panel when you Access the Normal one.

You can Access it in the Taskbaricon bottem Right when you Playback MPEG2 Video in ZoomPlayer oder MediaPlayer10 or any other 3rd Party Player.

WindowsXP VideoDecoder Checkup Utility
http://download.microsoft.com/download/9/b/2/9b276571-80d5-43ca-806f-d68fca4b4e89/DECCHECKSetup.EXE
http://img96.imageshack.us/img96/6641/bild68lp.gif (http://imageshack.us)
Set PureVideo as your Preferred Decoder in WMP10 and you will see a Icon when you Playback MPEG2 Videos.

http://img71.imageshack.us/img71/1347/bild27ff.gif (http://imageshack.us)http://img96.imageshack.us/img96/2764/bild30pu.gif (http://imageshack.us)http://img71.imageshack.us/img71/3522/bild11ya.gif (http://imageshack.us)
The DeBlock Strength Slider seems to do a better Filtering ive set it to max. so all Decoding runs now on Optimum.
http://img71.imageshack.us/img71/6678/bild43mz.gif (http://imageshack.us)http://img71.imageshack.us/img71/337/bild54vn.gif (http://imageshack.us)

Dude, I don't see all these options in the Nvidia Purevideo settings. Plus your version isn't even in english. Please advise....thank you! :D