PDA

View Full Version : How to check what core clock i have?


KMSKOVENANT
03-10-06, 11:14 PM
I bought extreme xfx 7900 gtx and i wonder how to check core/memory speed just to be sure that they send me a right card. I tried coolbits but it won't show memory clock more than 850 mhz or something, but core was 675.

ANy other softwares just to check or maybe oc it.

thx.

john19055
03-10-06, 11:21 PM
Have you tried RivaTuner.

KMSKOVENANT
03-10-06, 11:24 PM
Have you tried RivaTuner.


yes but can't find any info there about core/mem speed.

shabby
03-10-06, 11:30 PM
Save this as a reg file, double click and voila... you should have an overclocking tab in nvidia's display properties.

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvTweak]
"CoolBits"=dword:00000003

KMSKOVENANT
03-10-06, 11:47 PM
Save this as a reg file, double click and voila... you should have an overclocking tab in nvidia's display properties.

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvTweak]
"CoolBits"=dword:00000003

i tried cool bits 2 but it won't show me correct memory clock.

KMSKOVENANT
03-11-06, 12:48 AM
the only thing i'm thinkin about is, i supose to buy a card with 675 ghx core and 1.7 gh memory. So cool bits did show me 675 core and 850 memory but if i will calculate 850 + 850 = 1700 , as it supose to be. I don't know, i'm confused.

tieros
03-11-06, 01:03 AM
The memory is DDR, dual data rate, which gives you two transactions per clock. So your display is showing the correct values.

It's just like system RAM. DDR 400 uses a 200MHz clock.

KMSKOVENANT
03-11-06, 01:08 AM
The memory is DDR, dual data rate, which gives you two transactions per clock. So your display is showing the correct values.

It's just like system RAM. DDR 400 uses a 200MHz clock.

oh i see, thank you.