PDA

View Full Version : GLX and OpenGL


paulgress
03-26-06, 06:46 PM
Hi,

I've got Solaris 10 03/06, all freely available patches and a W2100z workstation and 8178 driver. The problem is I cannot get openGL working. I'm trying this on ProEngineer CAD software and it's just slow for spinning objects.



I've used NVIDIA's utility "/usr/bin/nvidia-settings" and when I click on the "OpenGL/GLX Information" tab I get an error message:

"The OpenGL extension 'GLX' is not supported by the X server or there was a problem retrieving GLX information from the X server."



Looking at "/var/log/Xorg.0.log" I see the following lines:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/X11/lib/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.8178
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/X11/lib/modules/drivers/nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.8178
Module class: X.Org Video Driver



So it appears everything is loading properly.

Can anyone shed light on troubleshooting this down?

Paul

paulgress
03-26-06, 10:18 PM
Problem solved.

I looked at the output in /var/log/Xorg.0.log. On one line I found "(EE) GLX is not supported with the Composite extension". With this information, I opened my xorg.conf file and found an entry "Option "Composite" "Enable". I simply changed it to [Option "Composite" "Disable"] and rebooted the computer.