PDA

View Full Version : Lost DualHead with 1.0-8756 drivers


mcerveny
04-19-06, 12:14 PM
Hello,

I am using dualhead configuration from first release but it does not work with new driver 1.0-8756 (the CRT-0 output is lost).
My Xorg.0.log:
(II) NVIDIA(1): NVIDIA GPU GeForce FX Go5700 at PCI:1:0:0
(--) NVIDIA(1): VideoRAM: 65536 kBytes
(--) NVIDIA(1): VideoBIOS: 04.36.20.46.04
(II) NVIDIA(1): Detected AGP rate: 8X
(--) NVIDIA(1): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(1): Connected display device(s) on GeForce FX Go5700 at
(--) NVIDIA(1): PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(1): NVIDIA Default Flat Panel (DFP-0)
(--) NVIDIA(1): NVIDIA Default Flat Panel (DFP-0): 300 MHz maximum pixel
(--) NVIDIA(1): clock
(--) NVIDIA(1): NVIDIA Default Flat Panel (DFP-0): Internal Single Link LVDS
(WW) NVIDIA(1): Unable to find any of the requested display device "CRT-0" in
(WW) NVIDIA(1): the list of available display devices "".
(EE) NVIDIA(1): Unable to find available Display Devices for screen 1.


Bug or feature ?

M.C>

netllama
04-19-06, 01:44 PM
You're using the ConnectedMonitor option and UseDisplayDevice option to specify a CRT, yet no CRT is being detected. Try removing those options, and if you need more help, please post a bug report.

Thanks,
Lonni

mcerveny
04-20-06, 12:46 PM
It is working now!

The problem was in new driver functionality. I used "ConnectedMonitor" option to override/determine output in screen section with only ONE monitor string and older drivers correctly assign screen. Now I should use ALL monitor strings (to override detection) and determine output monitor by "UseDisplayDevice" option.

Solution:
1) attach monitor before X start (without option "ConnectedMonitor")
2) override detection with config like this:

Section "Screen"
Identifier "lcd"
Option "ConnectedMonitor" "DFP-0,CRT-0"
Option "UseDisplayDevice" "DFP-0"
...
EndSection

Section "Screen"
Identifier "crt"
Option "ConnectedMonitor" "DFP-0,CRT-0"
Option "UseDisplayDevice" "CRT-0"
...
EndSection


Thank you, M.C>