PDA

View Full Version : A Question Regarding Processor Affinity


bagman
09-19-06, 05:26 AM
Hi there

Appologies if I have posted this to the incorrect forum.

Just installed my AMD FX-60 and have checked via Device Manager that the installation has been a success.
Under Device Manager, when I expand the entry for "Computer" it is displaying "ACPI MultiProcessor PC" and under "Processors" it displays "AMD Athlon 64 FX-60 Dual Core Processor".
In Task Manager - Performance tab there are 2 graphs showing under CPU Usage History.
So it appears that the CPU has been installed correctly.

However when I run CPUZ the Processor Selection tab is greyed out.
In addition when I right-click on the application in Task Manager - Processes the "Select Affinity" has only a tick in CPU 1 whilst CPU 0 is unticked.
A tick in the CPU 0 box will not stick.
Same story with FRAPS, yet RegCleaner has both boxes ticked.
I recall reading somewhere that RegCleaner does not launch correctly with Dual Core CPU's.

After that rather lengthy post I'm wondering if there are any suggestions in getting both FRAPS and CPUZ to recognise the FX-60 and any ideas why it is working with RegCleaner and most other applications.

cheers
Bagman

Stoneyguy
09-19-06, 06:51 AM
The Processor Selection tab is grayed out because you only have one CPU. That tab is for those with a mobo that uses 2 sockets. You should still see to the right of it that is list 2 cores.

bagman
09-21-06, 04:36 AM
I just noticed in Device Manager ( after enabling Show Hidden Devices ) that there is a greyed out entry for my previous CPU
Do yu reckon it's safe to uninstall this ??

cheers

lduguay
09-21-06, 07:06 AM
I just noticed in Device Manager ( after enabling Show Hidden Devices ) that there is a greyed out entry for my previous CPU
Do yu reckon it's safe to uninstall this ??

cheers
Do you have System Restore enabled? I wonder if it could be part of a previous restore point