PDA

View Full Version : Gigabyte 965-DQ6 pci-e bus speed


yehuda
10-12-06, 12:39 PM
Hi,

I'm using the dq6 motherboard with an 7950gx2.
For some reason some programs (cpu-z, 3dmark system info) report I only run at x8 instead of x16.
I'm not too worried, since I get pretty good performance compared to other 7950gx2 users, but want to be sure I get everything I can out of my rig.

Anyone knows how to change that? I see no options in the bios, and nothing in rivatuner or drivers like I had with my old agp card.

Thanks

kam03
10-12-06, 01:46 PM
what does it say on nvidia control panel and what version is your bios?

DataMatrix
10-12-06, 01:47 PM
Make sure you have the latest CPU-Z, that might help.

yehuda
10-13-06, 06:09 AM
The nvidia control panel says: Bus - PCI Express x16.
I have the latest cpu-z, but it's reporting the wrong cpu voltage too, so is it safe to assume it's wrong about the pci-e bus too?

kam03
10-13-06, 12:17 PM
The nvidia control panel says: Bus - PCI Express x16.
I have the latest cpu-z, but it's reporting the wrong cpu voltage too, so is it safe to assume it's wrong about the pci-e bus too?


Update to bios F4:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2295&ProductName=GA-965P-DQ6

yehuda
10-13-06, 08:04 PM
Sorry, forgot to mention my bios is F5. Think I should revert back to F4?

kam03
10-13-06, 08:10 PM
Sorry, forgot to mention my bios is F5. Think I should revert back to F4?

yes.

yehuda
10-13-06, 08:46 PM
Didn't work. I hope it's just a bug with cpu-z and 3dmark.

http://i9.tinypic.com/2ufyao6.jpg