PDA

View Full Version : POST on both monitors? 8800GTS


The General
12-04-06, 03:57 PM
Hello,

I have an eVGA 8800GTS that I have two monitors plugged into.

DVI1 - BenQ 20.1" widescreen LCD
DVI2 - Westinghouse 42" 1080P HDTV (nana2)

For some reason when I turn the computer on, the POST message stuff (as well as my GRUB bootloader) only display on the HDTV, from the secondary DVI output. On my 7900GT it displays on both! This is pretty frustrating because I have to have my TV on to select Windows or Linux. The only solution is to switch the cables, but when I do that, my main screen on Linux is my HDTV and I want it to be the Monitor! I think there might be a problem with my card, as the POST stuff should display on both monitors. :(

Should I contact eVGA about this? Or is there maybe a solution that I don't know about?

Thanks,
Ted

Roadhog
12-04-06, 03:59 PM
probably, my post stuff shows up on both monitors.

The General
12-04-06, 05:13 PM
Probably what?

Roadhog
12-04-06, 05:33 PM
defective? I dunno.

Bearclaw
12-04-06, 05:33 PM
Contact evga and see what they say.

einstein_314
12-04-06, 05:34 PM
Probably what?
Probably probably! :D

I'd say you should contact EVGA about it...I think that's what Roadhog was saying too :D My 7800GTX displays it on both too. So...either there is something wrong with your card, or they changed something on the new 8800 series. Contact EVGA.

The General
12-04-06, 05:53 PM
Will do! I hope I don't have to send the thing in and wait a long time to get it back. :(

But, based on my experience with eVGA in the past, it would only take a few days. :)

tweaked
12-04-06, 06:29 PM
switch the DVI ports that each display is plugged into.

i'll drag my 2nd monitor from the basement later and let you know if my 8800 is the same.

Saibot
12-04-06, 08:03 PM
My GTX only posts on the primary display, the secondary doesn't turn on until Windows tells it too. I would assume that all 8800's do this.

tweaked
12-05-06, 12:57 PM
same here.

change what port you monitor is plugged into, simple solution.

The General
12-06-06, 04:24 PM
I switched the cables and it POSTs through both ports, just not through one cable, its weird. eVGA didnt know what POST meant and the guy hung up on me after saying that the reason my 7900GT would POST on both was because it had two GPUs on it... Then I called back and had that guy fired. :p