PDA

View Full Version : Xpand Rally Xtreme Singleplayer Demo Coming Soon


Pages : [1] 2

SH64
12-28-06, 11:27 PM
For rally fans ..
Xpand Rally Xtreme features new car classes, extreme rally tracks, expanded economics with a tuning plot, additional game modes and a realistic driving simulation model. A single player demo will be available early January featuring 2 rally track (Malaysia and Italy), Arcade and Simulation modes, drivable in 2 customizable vehicles.
http://www.worthplaying.com/article.php?sid=39598&mode=thread&order=0

http://img204.imageshack.us/img204/2738/xpandrallyxtreme18en3.jpg

raystorm
12-28-06, 11:46 PM
It feels like an eternity since I played a rally game. Last one was Richard Burns a couple years ago but I never got into it as it was just too tough for me. Xpand Rally was alright so I'll give this one a shot.

jAkUp
12-28-06, 11:47 PM
Yea I just saw that :) Xpand Rally was alot of fun!

nekrosoft13
12-29-06, 12:05 AM
its the same engine as Call of Juarez

HarpooN
12-29-06, 03:37 AM
Damn, if it's the same engine as COJ, my GeForce it's gonna crawl running it :(

nekrosoft13
12-29-06, 06:34 AM
i would say its more like colin, but with slightly more arcade feel.

its nothing like flatout aka destruction derby

nekrosoft13
12-29-06, 06:35 AM
Damn, if it's the same engine as COJ, my GeForce it's gonna crawl running it :(

not really, chrome engine scales nicelly, go try the demo for xpand rally (i think there is one)

OWA
12-29-06, 04:33 PM
Did they upgrade the graphics any? It kind of looks like Xpand Rally.

nekrosoft13
12-29-06, 04:49 PM
Xpand Rally was based slightly upgraded Chrome engine that was used for the first time in Chrome the Game

Xpand Rally Extreme, is based on Chrome engine from Call of Juarez, but they might have scaled the graphics a bit lower.

OWA
12-29-06, 04:58 PM
Hmm, okay. I guess the demo will show us what's up.

MaXThReAT
01-02-07, 09:53 AM
Demo is online!


Woot, Thanks man, DLing now, but at work. I love that they give us burners on our workstations.

(w/opics)

nekrosoft13
01-02-07, 10:28 AM
slaWter

you do have SLI, so first thing i would try is, copy over Call of Juarez profile, and add xpand rally exe to it. or rename it to CoJ.exe.

There is a posibility it might have the same shadows bug that CoJ has with 8800 series card, so disable shadows

BioHazZarD
01-02-07, 12:02 PM
Was going to try it and then saw it uses starforce..

SH64
01-02-07, 12:04 PM
Dang! SF & bugs with 8800's ? this is not good ..

nekrosoft13
01-02-07, 12:07 PM
Was going to try it and then saw it uses starforce..

starforce is still used quite often i Europe and Asia

OWA
01-02-07, 01:56 PM
Seems to work fine here but seems a lot like the first one. Here are a couple of shots from it. No widescreen support through the menu options was kind of disappointing

1600x1200

http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.f89a541262.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?f89a541262.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.a9e564bd93.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?a9e564bd93.jpg)

OWA
01-02-07, 02:11 PM
Few more pics...

1600x1200

http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.8bc80e685c.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?8bc80e685c.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.6ef4774d05.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?6ef4774d05.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.2c964e516b.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?2c964e516b.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.402032695c.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?402032695c.jpg)

http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.84e8c32981.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?84e8c32981.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.3d009cd7f3.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?3d009cd7f3.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.1fa68952b6.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?1fa68952b6.jpg)

nekrosoft13
01-02-07, 02:16 PM
for widescreen use the same trick i told you for GTi Racing

find a file videosettings.scr or something like that, should be very obvious, open it, and change the resolution to desired one



also Xpand Rally Xtreme is officially Xpand Rally moved to new engine with added content.

SH64
01-02-07, 02:35 PM
Seems to work fine here but seems a lot like the first one. Here are a couple of shots from it. No widescreen support through the menu options was kind of disappointing

1600x1200

Thanks for the pics. is that a 8800 SLI performance or single GPU ?

OWA
01-02-07, 02:43 PM
Heh, yeah, editing the videosettings.scr file did the trick.

It's with SLI with TAA:SS on and I tried enhance AA and set it to 8x but I don't know if that works or not. I usually just use override since I can never remember how the enhance works. 4x is set in game, 16xAF is being forced in the CP.

Here are a few at 1920x1200. Performance didn't change going from 1600x1200 to 1920x1200.

http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.b14dc035cb.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?b14dc035cb.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.396c2196ed.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?396c2196ed.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.41ade56141.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?41ade56141.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.23f4e54b6d.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?23f4e54b6d.jpg)

OWA
01-02-07, 04:48 PM
I'm using 97.44 and the recommended SLI value (i.e. just using the one supplied by the driver).

Edit: Here it is: <PROPERTY Label="multichip_rendering_mode" Value="2402001" Itemtype="predefined"/>

OWA
01-02-07, 04:59 PM
Here are a couple screenshots from the settings. Any chance you could have a corrupt download? My download appears to be 332meg.

http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.d9396b0f9b.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?d9396b0f9b.jpg) http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.7e9dc123c2.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?7e9dc123c2.jpg)

OWA
01-02-07, 05:08 PM
I'm forcing 16xAF through the control panel, it's set to Quality, and for AA I've tried it using app control and with enhanced and set to 8x. Gamma AA is on and TAA is set to Super Sampling. Nothing I've tried so far has caused any problems.

nekrosoft13
01-02-07, 05:49 PM
ok, game

but i learned something about this title that i didn't know

its wasn't made by Techland, but Prominence, a small studio that works under Techland.

first game they made was GTi Racing, now Xpand Rally Xtreme.

shabby
01-02-07, 05:55 PM
Anyone noticed some choppy animation during gameplay? Im not talking about fps. Mainly the car when sideways and the grass seems to be a bit choppy while everything else is running smoothly.