PDA

View Full Version : Asus Striker Extreme or EVGA 122-CK-NF68-AR


Pages : [1] 2 3

mxmightymc
02-28-07, 09:21 PM
Which one would you guys recommend?

john19055
02-28-07, 11:28 PM
Everone will have a different opinion ,they are both the same chipset ,the Striker come with a few extras,but not a $150 worth ,Evga 680i SLI is a great board IMO and they have great support ,just go to thier fourms and they will help you.They both had problems when they first came out ,but Evga has most of everthing fixed.I have no problems with mine at all right now and it is very stable.I would go with EVGA ,$150 cheaper ,has the best support around,and it has a life time warranty.

Xion X2
02-28-07, 11:34 PM
Neither. Go with one of the new 650i boards from MSI or Asus. The 680is just have too many bugs.

I've now RMA'd 2 of them.

TiKiMaN1
02-28-07, 11:45 PM
Well you guys all know what my vote is.:D

ArrowMk84
03-01-07, 05:48 AM
While the Striker has had its share of problems, I haven't heard anything about it killing RAM; something that users here and over at [H] have experienced with EVGA's board.

The Striker is pretty stable now, and the BIOS is updated frequently to address new/remaining issues. Just don't try to stick 4GB of ProMOS based RAM in it.

Toss3
03-01-07, 05:54 AM
Always get the best you can afford! :)

mxmightymc
03-01-07, 08:22 AM
I'm sticking 2gb's of ram corsairs 8888's Dominator and a quad core!

mxmightymc
03-02-07, 08:16 AM
I'm leaning towards the striker but I heard its overclocking sucks! Has any of th recent bios improved anything?

ArrowMk84
03-02-07, 08:24 AM
I'm leaning towards the striker but I heard its overclocking sucks! Has any of th recent bios improved anything?

The 0901 and 1002 BIOSes have fixed the voltage issue that was affecting overclocking. There's also a new revision coming out to address overclocking issues with Quad Core (just like EVGA and everyone else). As long as you don't try to stick four sticks of memory in it, you'll overclock just fine (my 4 dominators are going back and getting replaced with 2x2GB G.Skills - for sticks kills my OC)

RussianHAXOR
03-02-07, 08:56 AM
Dont get the NF63 TR 680i since it doest overclock quadcores as well as the AR

TiKiMaN1
03-02-07, 09:09 AM
I'm leaning towards the striker but I heard its overclocking sucks! Has any of th recent bios improved anything?

Lots of people I know from other forums can get 3.5GHz on air using the Striker and a QX6700. Obviously at those speeds though water is the ideal solution. I sure wish heat was never a problem.

ArrowMk84
03-02-07, 09:38 AM
Lots of people I know from other forums can get 3.5GHz on air using the Striker and a QX6700. Obviously at those speeds though water is the ideal solution. I sure wish heat was never a problem.

But at what FSB? I've seen people having trouble going 350 MHz with the QX6700 on the Asus forums.

TiKiMaN1
03-02-07, 09:43 AM
But at what FSB? I've seen people having trouble going 350 MHz with the QX6700 on the Asus forums.

Yep people use the 350FSB x10 to get 3.5GHz. I honestly think the problems lies in people not using enough vcore or the wrong memory.

My honest opinion is the Striker Extreme is a fantastic board for people who are not noobs. Plain and simple.:p

ViN86
03-02-07, 09:49 AM
Yep people use the 350FSB x10 to get 3.5GHz. I honestly think the problems lies in people not using enough vcore or the wrong memory.

My honest opinion is the Striker Extreme is a fantastic board for people who are not noobs. Plain and simple.:p
hehe, sounds like DFI boards :D

mxmightymc
03-02-07, 11:00 AM
what will happen if I use 4 sticks of memory???

TiKiMaN1
03-02-07, 11:18 AM
hehe, sounds like DFI boards :D

Exactly.;) That's why I always get pissed when noobs go on and on and on about how the Striker must be a bad board.:p

jAkUp
03-02-07, 11:40 AM
The new board with Quad Core overclocking :)

http://www.evga.com/community/messageboard/topic.asp?TOPIC_ID=28369

Most are getting over 450MHz FSB.

1337_Like_ThaT
03-02-07, 11:53 AM
EVGA 680i all the way. Dont get that overpriced Asus Striker board, you will be a foo if you do

ArrowMk84
03-02-07, 11:55 AM
what will happen if I use 4 sticks of memory???

If you use four sticks, you won' be able to push your FSB anywhere near as far as with two sticks. Four sticks require you up the northbridge voltage to help the memory controller deal with the added stress (vs two sticks), which creates more heat, preventing you from OCing as much. In my case, I couldn't get my overclock at a 400 MHz FSB or 356 MHz FSB (1600 and 1426 from the BIOS perspective) with four sticks of memory, regardless of what timings and dividers I used. I had the northbridge up to 1.55 volts just run the RAM (vs 1.45 for two sticks and a 400 MHz FSB), and my system refused to POST with 1.6v. Not having my CPU at 3.2 GHz (with either an 8 or 9 multiplier) is unacceptable, so I've sent the four sticks I had back to Newegg and ordered 2x2GB G.Skill sticks, which should allow me to keep my 400 MHz OC at 1.45v or 1.5v.

Oh, if anyone wants to some 2x1GB Dominator 8500 C5 cheap, check Newegg at the end of next week - they'll have a couple of open box items to sale.

TiKiMaN1
03-02-07, 12:13 PM
EVGA 680i all the way. Dont get that overpriced Asus Striker board, you will be a foo if you do

I happen to be a foo.:)

stevemedes
03-02-07, 12:18 PM
I happen to be a foo.:)

I don't blame you. I mean, ****, if I could afford it, I would get it. Wait... no I wouldn't BLOLOLOL.

TiKiMaN1
03-02-07, 12:36 PM
I don't blame you. I mean, ****, if I could afford it, I would get it. Wait... no I wouldn't BLOLOLOL.

:headexplode:

stevemedes
03-02-07, 12:43 PM
:headexplode:

:p

mxmightymc
03-07-07, 10:34 PM
I'm getting this memory CORSAIR DOMINATOR TWIN2X2048-6400C4D. Will that work with the striker extreme??:|

ArrowMk84
03-08-07, 08:27 AM
I'm getting this memory CORSAIR DOMINATOR TWIN2X2048-6400C4D. Will that work with the striker extreme??:|

If you're only doing one pair of sticks, yes. The Striker still has issues with OCing with all four DIMM slots filled (I know from experience, which is why I switched to G.Skill to get 4GB, in a 2x2GB config).