PDA

View Full Version : SLI Problems


PTK1982
05-20-07, 06:44 AM
So i install drivers (158.43) and reboot
Next it detect that i have SLI capable system and wants to reboot again (for shortwhile Nvidia Control Panel is Not responding then ask reboot)
Now appereantly i have sli enabled i go to nvidia control panel put the resolution to 1680*1050 and color depht to 32bits.
Next i go to look 3d settings and i notice that SLI rendering mode is: Single GPU and i cannot change it to Multi GPU mode.
Only options are: Single GPU, Force SFR, Force AFR, Force AFR2 where is multi GPU mode????

My earlier SLI experiences are from win xp 7800GTX sli + 91.47 drivers so is SLI enabling method changed from that time or is something wrong???

Answer for me GURUS!!! THX

---------------------------------------------------

Windows Vista Home Premium
AMD Athlon 64 AM2 3800+ X2
2*XFX Geforce 8800GTS in SLI
MSI K9N SLI Platinum
2GB DDR2 Memory
2*Seagate Barracuda 7200.10 SATAII 250GB in Raid0
4*Seagate Barracuda 7200.7 SATA 120GB in Raid0
Creative X-Fi Platinum
Logitech MX1000
Silverstone Zeus 750W PSU
Antec Performance One P180 Black
Samsung 225BW 22" Widescreen
ViewSonic N3000W 30" Widescreen

---------------------------------------------------

K007
05-20-07, 07:33 AM
Enable Multi-Gpu should be in a different tab...from memory..

PTK1982
05-20-07, 08:08 AM
To answer my own question:o

It is changed from earlier win xp sli

Global setting is single GPU (appereantly for aero no need to keep both gpu busy) and game profiles are saying how to use sli single or multi.

But this raises second question

Now that SLI is appereantly working in my case how is it possible that i get worse performance in NWN2 than single 8800GTS. Is the SLI still borked in Vista or is it that for NWN2 nothing is enough?

--------------------------------------------------

Windows Vista Home Premium
AMD Athlon 64 AM2 3800+ X2
2*XFX Geforce 8800GTS in SLI
MSI K9N SLI Platinum
2GB DDR2 Memory
2*Seagate Barracuda 7200.10 SATAII 250GB in Raid0
4*Seagate Barracuda 7200.7 SATA 120GB in Raid0
Creative X-Fi Platinum
Logitech MX1000
Silverstone Zeus 750W PSU
Antec Performance One P180 Black
Samsung 225BW 22" Widescreen
ViewSonic N3000W 30" Widescreen

--------------------------------------------------

K007
05-20-07, 08:34 AM
To answer my own question:o

It is changed from earlier win xp sli

Global setting is single GPU (appereantly for aero no need to keep both gpu busy) and game profiles are saying how to use sli single or multi.

But this raises second question

Now that SLI is appereantly working in my case how is it possible that i get worse performance in NWN2 than single 8800GTS. Is the SLI still borked in Vista or is it that for NWN2 nothing is enough?

--------------------------------------------------

Windows Vista Home Premium
AMD Athlon 64 AM2 3800+ X2
2*XFX Geforce 8800GTS in SLI
MSI K9N SLI Platinum
2GB DDR2 Memory
2*Seagate Barracuda 7200.10 SATAII 250GB in Raid0
4*Seagate Barracuda 7200.7 SATA 120GB in Raid0
Creative X-Fi Platinum
Logitech MX1000
Silverstone Zeus 750W PSU
Antec Performance One P180 Black
Samsung 225BW 22" Widescreen
ViewSonic N3000W 30" Widescreen

--------------------------------------------------

Thats Vista. Drivers are Beta, SLI is dodgy.

And why dont you put ure specs on the sig..instead of copy/pasting it -.-