PDA

View Full Version : Bioshock question....


Yessy
08-25-07, 04:27 PM
Well I just bought a new Gateway laptop $650 (Crappy...yes I know) at Bestbuy and I just got all these programs installed and I would like to know if Bioshock will not make my Laptop go on FIRE or OVERHEAT lol
Here are my specs please give me feedback of either to install it or not

Gateway MT6452
Windows Vista Home Premium
AMD Turion 64 x2 Mobile Technology TL-52,1600 Mhz,2 Core(s)
1GB Ram
DVD+/- BURNER
160GB HardDrive
ATI Radeon Xpress 1150 Graphics


Please give me quick advice before I download.
Thanks guys,
Yessy

qube
08-25-07, 04:29 PM
no:thumbdwn:

Yessy
08-25-07, 04:36 PM
Can you explain with a bt more detail? I would really like to know a bit more...
I'm a newbie when it comes to games on a pc.

nekrosoft13
08-25-07, 04:52 PM
big problem

ATI Radeon Xpress 1150 Graphics

NaitoSan
08-25-07, 04:53 PM
Why can't you download the demo and see if it runs well? That's what demos are for. We're getting so many Bioshock threads. :(

SH64
08-25-07, 04:59 PM
Can you explain with a bt more detail? I would really like to know a bit more...
I'm a newbie when it comes to games on a pc.

The game's engine is built for modern midrange DX9-spec hardware & up.
the ATI Radeon Xpress 1150 Graphics is not up to the task as it has inferior GPU (4 pixel-pipelines and 2 vertex-pipelines) so even if the game ran it will be very slow.

Technoholic
08-25-07, 05:31 PM
Sometimes, if you get a laptop that cost more. I got my laptop for $1,069. Dual cores, 1GB RAM, 100GB HD, Mobility X1600....Plays very well at medium with BF2. But a laptop that cost as low as $650 will not get you anywhere near smooth running games.

dandano
08-25-07, 05:32 PM
It's been interesting to see how many people are complaining about not being able to run the game. I've been reading the 2K forums.

About half of those complaining are ati users without X1xxx cards. People just don't read the game requirements.

But there were also a lot of complaints, pages worth, from notebook users who *did* meet spec, even better than recommended, but still couldn't play the game.

So make sure you can run the demo first.

radekhulan
08-25-07, 06:11 PM
Can you explain with a bt more detail? I would really like to know a bit more...
I'm a newbie when it comes to games on a pc.

BioShock needs DirectX 9.0c aka SM 3.0 support. Your GPU is not only extremely slow, but can handle only SM 2.0 (http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_14603_14612^14615,00.html).

nekrosoft13
08-25-07, 07:01 PM
So make sure you can run the demo first.

THERE IS NO POINT, HE CAN'T AND THATS THE END OF THE STORY

Yessy
08-25-07, 08:58 PM
I'm a SHE not a HE lol
Well that sucks.... I wish there was a way I can upgrade my laptops video card there is probably no way to do that since it's a laptop ...
This is my only computer I don't have a XBOX360 and really want to play this game but oh well... :(

Guys thanks for the help but I have one more question...
What games do you recommend for my lappy with this crappy video card?

Thanks,
Yessy

Xion X2
08-25-07, 09:09 PM
Guys thanks for the help but I have one more question...
What games do you recommend for my lappy with this crappy video card?

Thanks,
Yessy
http://emustatus.rainemu.com/games/pong/pong-01.png

http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/mgold/SpaceInvaders06292005005618AM/Images/SpaceInvaders.jpg

And if you feel risky...


http://sprightliness.files.wordpress.com/2007/05/solitaire.gif

Fats_43
08-25-07, 09:10 PM
You could play things like Oblivion, World of Warcraft.

Anything that's Pixel Shader 2.0 you should be ok to run.

But you might have some issues as you only have 1 gb of ram that will slow down performance in Vista big time.

Yessy
08-25-07, 10:09 PM
Alright... I got it.
Thanks for the help guys!
LOL @ the window games

Eliminator
08-25-07, 10:31 PM
you could probably play some classic games like UT and quake 3... oblivion will run awful on that

Yessy
08-26-07, 12:12 AM
Thanks but will QUAKE 3,COUNTER STRIKE,HALFLIFE 2,CALL OF DUTY2
Run on my video card?
Thanks,
Yessy

SH64
08-26-07, 01:21 AM
- Q3 , CS & HL2 Yes
- CoD2 Yes in DX7 mode , in DX9 it will run very slow.